LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Klara Mužar
/MUZARK
Datum registracije: 03.01.2024.
Zadnja aktivnost: 19.03.2024.
GRAD ZADAR

Studenti i učenici morali vratiti gradu Zadru gotovo 15 tisuća eura stipendija

Grad Zadar svojim učenicima i studentima svake godine dijeli stipendije, no za ostvarivanje prava na stipendiju postoje određeni uvjeti.
Organizacija je ključ

Pritisak vremena i obaveza: kako pravilno organizirati svoje vrijeme?

Organizacija vremena nije samo vještina, već i navika koja se može razviti s vremenom, a uz pravilan pristup i disciplinu, svaki student može postići bolju organizaciju vremena i postići željeni cilj.
Tik Tok trendovi

Novi make up trend na Tik Toku: evo koji se proizvod preskače u šminkanju

Novi trend na Tik Toku ističe rutinu šminkanja bez jednog od najvažnijih proizvoda, a pritom potiče isticanje prirodne ljepote i odmak od uobičajene rutine šminkanja.
Ukusni recepti

Muffini od banane i bijele čokolade: odlična ideja za desert!

Jednostavan recept za brze i ukusne muffine od banane i bijele čokolade koje možete pripremiti za sve prigode i oduševiti vaše bližnje!
Upis na fakultet

Vodič za buduće studente: Kako se prilagoditi velikoj promjeni?

Prelazak iz srednje škole na fakultet predstavlja značajnu prekretnicu u životu svakog maturanta, a kako biste si olakšali prijelaz i osigurali uspješan početak vašeg fakultetskog obrazovanja, važno je temeljito se pripremiti i prilagoditi.
Studentski život u dvoje

Studentski suživot: savjeti za ostvarivanje boljeg odnosa s cimerom

Početak studiranja donosi mnoge promjene, a jedna je od najznačajnijih dijeljenje životnog prostora s cimerom što ponekad može biti izazov, ali uz malo obostranog truda i odlično iskustvo.
Studentski život

Ovo su neka od najboljih mjesta za učenje

Bez obzira na to jeste li ljubitelj učenja u tihoj knjižnici ili dinamičnom kafiću, pronalaženje pravog mjesta za učenje može poboljšati vašu produktivnost i pomoći vam da postignete odličan uspjeh na fakultetu.
Studentsko natjecanje

Veliki uspjeh riječkih studenata prava na SLAM Moot Court natjecanju

Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci sudjelovao je ove godine s dvije ekipe studenata na međunarodnom natjecanju simuliranog suđenja iz područja sportske arbitraže.
Europska unija

Steknite bolje razumijevanje europske politike, procesa donošenja odluka i međunarodnih odnosa kroz „Model European Union”

Kroz MEU mladi imaju priliku istražiti kompleksnost europskih politika, razviti vještine pregovaranja, javnog govora, diplomacije i timskog rada te izgrađivati mrežu kontakata s mladima iz cijele Europe.
Mentalno zdravlje

Studentski vodič za mentalno zdravlje: savjeti za teška razdoblja tijekom studiranja

Stres, pritisak obaveza na fakultetu, socijalna interakcija i prilagodba na novu sredinu samo su neki od faktora koji mogu utjecati na mentalno zdravlje studenata.
Politika i mladi

Zašto mladi većinom ne izlaze na političke izbore?

Često se postavlja pitanje slabe izlaznosti mladih, odnosno njihove pasivnosti u cjelokupnom političkom angažmanu. Razlozi su mnogobrojni i složeni, a kvalitetno razumijevanje ovog fenomena ključno je za jačanje političke participacije mladih.
KORISNI SAVJETI

Studenti, ovo su stvari o kojima trebate detaljno razmisliti prije nego što promijenite fakultet!

Promjena fakulteta može biti izazovan, ali također i uzbudljiv korak u vašem obrazovanju. Bez obzira jeste li nezadovoljni trenutnim fakultetom ili ste otkrili novu strast koju želite slijediti, donošenje odluke o promjeni fakulteta zahtijeva pažljivo razmatranje i planiranje.
ZUMBA – FITNESS

Sveučilište u Zadru poziva studente na energičnu plesnu radionicu zumbe

Zumba je energična aktivnost koja ne samo da sagorijeva kalorije već pruža i zabavno iskustvo koje pokreće tijelo i duh, poboljšava raspoloženje, smanjuje stres i povećava samopouzdanje.
Upis u srednju školu

Gubi li Karlovačka županija ekonomski smjer?

Zamjenica županice poručila je da je primarno pitanje upisuju li učenici određene fakultete kako bi na kraju dobili diplomu ili kako bi zaista u budućnosti radili te poslove.
Korisni savjeti za učenje

Pomoć pri učenju: namirnice koje poboljšavaju vašu koncentraciju

Koncentracija je ključni faktor za uspjeh svakog studenta, no dugotrajni periodi učenja i brojne akademske obveze često mogu dovesti do gubitka fokusa i smanjenja produktivnosti.
Savjeti za studente

Nije kraj svijeta: kako se nositi s padom na ispitu?

Prihvatite svoj neuspjeh kao dio procesa učenja i priliku za poboljšanje jer svaki neuspjeh sa sobom nosi lekcije koje vam mogu pomoći da postanete uspješniji student.
Bruno Rački

Put do uspjeha: mladi student glazbenik izbacuje novu pjesmu

U današnjem svijetu, mladi studenti sve više pronalaze načine kako integrirati svoje strasti i interese u akademski i profesionalni život, a jedan od takvih primjera je i mladi student glazbenik Bruno Rački.
Studentski Centar Zagreb

Odlične vijesti za stanare studentskih domova: omogućena online kupovina žetona za praonicu

Omogućena je kupnja vaučera za žetone praonica rublja u studentskim naseljima Stjepan Radić i Cvjetno naselje online putem, a student stanar studentskog naselja vrši kupnju putem svog AAI korisničkog profila.
Savjeti za učenje

Malo vremena i puno informacija: evo kako koristiti najbolje metode pamćenja

Česti akademski izazovi koji od studenata očekuju da savladaju ogromne količine informacija u kratkom vremenskom razdoblju mogu stvoriti veliku količinu stresa i pritiska, no uz pomoć efikasnih metoda pamćenja uspješno ćete svladati sve prepreke.
Hod 5 do 12

Osječki studenti obilježili Svjetski dan debljine odličnom akcijom

Studenti iz Osijeka obilježili su Svjetski dan debljine akcijom „Hod 5 do 12" kojom su ukazali na važnost problema pretilosti od kojeg danas boluje velik broj ljudi.