LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hod 5 do 12

Osječki studenti obilježili Svjetski dan debljine odličnom akcijom

Studenti iz Osijeka obilježili su Svjetski dan debljine akcijom „Hod 5 do 12" kojom su ukazali na važnost problema pretilosti od kojeg danas boluje velik broj ljudi.

Studenti iz Osijeka obilježili su Svjetski dan debljine akcijom „Hod 5 do 12" kojom su ukazali na važnost problema pretilosti od kojeg danas boluje velik broj ljudi.

Studenti iz Osijeka obilježili su Svjetski dan debljine poznatom akcijom Hod 5 do 12 kako bi ukazali važnost fizičke aktivnosti i kretanja u prevenciji pretilosti.
 


VEZANO: FantaSTikon: gdje su zaljubljenici znanstvene fantastike i društvenih igara svoji na svomeZnanstvenici će razviti tabletu za gubitak kilograma?


Poražavajući podaci

 

Prema podacima, trenutno se u svijetu nalazi više od 650 milijuna odraslih osoba koje se bore s pretilosti, a u Hrvatskoj svaka druga osoba pati od pretilosti, izvještava Magazin HRT.

Iako se ne obraća previše pažnje na ovaj problem, pretilost je jedan od većih globalnih problema s kojim se iz dana u dan bori sve više ljudi. Isto tako, pretilost uzrokuje i velike zdravstvene posljedice poput kardiovaskularnih i metaboličkih bolesti te dijabetesa.

Podaci o aktivnosti Hrvata: Čak 35% osmogodišnjaka pretilo, pada broj aktivnih sportaša


 

Akcija Hod 5 do 12

 

Studenti su akcijom htjeli skrenuti pažnju na zanemareni problem pretilosti u svijetu, ali i potaknuti ljude na promjenu navika te ukazati na važnost pravilne prehrane i tjelovježbe.

„Zbog pretilosti sam osjećao manjak samopouzdanja, a to je utjecalo na sve ostalo u mojem životu”


Sudionici akcije s Medicinskog i Kineziološkog fakulteta komentirali su da izrazito važnu ulogu u poboljšanju kvalitete života ima redovita tjelesna aktivnost te da bi svatko u danu trebao izdvojiti barem pola sata za neku vrstu tjelovježbe.

IZVOR: MAGAZIN HRT
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA