LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Anja Matić
Dalmatinka sam iz lipih Kaštela, trenutno u kišnoj Rijeci na studiju kulturologije. Volim dobre ljude, dobru glazbu i još bolje filmove, a za dušu sviram klavir i slušam stare ploče.
/AMATIC
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 11.01.2021.
Prijedlog Ministarstva kulture i medija

Vlada podržala prijedlog – 2021. bit će Godina čitanja!

U sklopu Godine čitanja održat će se niz aktivnosti i edukacija za odgojno-obrazovne radnike koji će promicati čitanje i čitalačku pismenost kod djece i mladih.
Humanitarna akcija

Filozofski fakultet u Rijeci prikuplja novac za 32 studenta iz Sisačko-moslavačke županije

Filozofski fakultet u Rijeci prikuplja novac za studente iz Sisačko-moslavačke županije. I sam će izdvojiti određena sredstva, ali poziva nastavnike, studente i zaposlenike da se priključe akciji.
Barbie aktivizam

Barbie se vraća sa stilom: stižu novi modeli lutkica, ali i TV-serija

Slavna Barbie vraća se u velikom stilu! Osim što stiže nova kolekcija lutkica, gledat ćemo je u suvremenijoj, progresivnijoj verziji na malim ekranima.
Studentska prehrana

SC nastavlja s dostavom marendi ispred fakulteta nakon blagdanske pauze

Nakon blagdanske pauze, koja traje od 25. 12. do 6. 1, nastavlja se dostava obroka iz catering kuhinje i kuhinje restorana Kampus.
Rezultati eksperimenta

Sveučilište u Ilinoisu dokazalo: Pivo nas čini pametnijima!

Sudionici eksperimenta koji su konzumirali pivo riješili su 40% više zadataka od svojih trijeznih kolega tijekom eksperimenta koji je provelo Sveučilište u Ilinoisu.
Izvješće sa sjednice

Na 48. sjednici Senata UNIRI-ja donesene važne odluke; uskoro se bira novi rektor

Na sada već 48. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci donesen je niz odluka koje će potencijalno utjecati na kvalitetu studija riječkih studenata.
Djelo studentice Ivane Babić

Božićne instalacije s citatima iz Malog princa i Winnie Pooha postavljene u riječkim menzama

Studenti i studentice riječkog sveučilišta obradovali su se i izmijenili slatke poruke s božićnih instalacija postavljenima u restoranima Kampus, Mini i Index.
Međunarodni studentski filmski festival

U sklopu ovogodišnjeg STIFF-a predstavlja se 40 filmova iz 20 zemalja

Ove godine, sada već u svom sedmom izdanju, festival međunarodnog studentskog filma održat će se od 26. do 29. studenog u Art-kinu u Rijeci, a možete ga popratiti i online.
Natječaj u 4 grada

Virtualna Galerija Akademija raspisala je natječaj za izlaganje na skupnoj izložbi; namijenjen je studentima

Pozivaju se svi talentirani studenti/ice umjetničkih akademija u Rijeci, Osijeku, Splitu i Zagrebu, kao i oni/e koji su diplomirali u tekućoj godini, da se prijave za izlaganje na izložbi VGA02 do 29. studenog.
S vama, uz vas, za vas!

Studentski centar u Rijeci pokrenuo portal i YouTube kanal za riječke studente

Svjetionik je novi portal na kojemu možete pročitati najnovije vijesti iz domene studentskoga života na Sveučilištu u Rijeci. Osim njega, studenti se još mogu informirati na YouTube kanalu riječkog SC-a.
Društveni aktivizam

Nastavnici i studenti Pravnog fakulteta rade na osnivanju udruge ZA-PRAVO LGBTIQ OSOBA

ZA-Pravo će biti udruga kojoj je temeljni cilj stvoriti sigurno, podržavajuće i otvoreno okruženje za nastavnike/ice i studente/ice Pravnog fakulteta u Zagrebu bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju i rodni identitet.
Mentalno zdravlje

Grad Rijeka i Odsjek za psihologiju ispituju jesu li mladi usamljeni, depresivni, pod stresom

U tijeku je istraživanje kojim se propituje koliko su mladi Riječani općenito zadovoljni svojim životom. Sudjelovanje je anonimno i traje 15-ak minuta.
4. ADRIATECH

Čak 35 inovacija u građevinarstvu postavljeno na riječkom Kampusu

U sklopu ADRIATECH-a predstavlja se 35 inovacija iz Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske, Zagrebačke, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije te iz Grada Zagreba i s riječkog Građevinskog fakulteta.
Rad na projektu Formula Student

Riteh Racing Team prima pojačanje; prijaviti se mogu studenti svih godina i usmjerenja

Riteh Racing Team traži nove članove za područje konstrukcije i managementa. Prijave se zaprimaju do 31. listopada.
Edukacija za sve uzraste

Interdisciplinarna filmska škola KICOŠ medijske kulture prima nove polaznike

Pozivaju se svi zainteresirani učenici osnovnih i srednjih škola, studenti te odrasli da se najkasnije do 15. listopada prijave za pohađanje fora filmske škole.
EU projekt

Otvara se „Wom@rts” – izložba koja se zalaže za jednaku zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama

Na riječkoj izložbi „Wom@aerts” očekuju vas majstorske radionice i gostovanja, stručne konferencije, izložbe, videoprojekcije, filmske projekcije, paneli te književna predstavljanja ženskih autorica.
Međunarodni studentski filmski festival

Postani dio studentskog žirija za ovogodišnji STIFF festival

Ako se razumiješ u filmove i gledaš ih s guštom, prijavi se i postani dio žirija STIFF-a. Rok za prijavu je 10. listopada 2020. pa ne gubi vrijeme, ispuni obrazac i uživaj u gledanju novih i odličnih studentskih filmova!
Studentski rad

Do kraja mjeseca nužno produžiti članstvo u Studentskom servisu; moguće i e-poštom

Da biste mogli podići studentski ugovor za listopad, potrebno je do kraja mjeseca produžiti članstvo – osobno na Kampusu ili e-poštom.
Tetka Perioda

Provodi se istraživanje o menstrualnom siromaštvu

U sklopu projekta Tetka Perioda koji provodi udruga PaRiter provodi se istraživanje o korištenju i dostupnosti menstrualnih potrepština, kao i uvjetima održavanja menstrualne higijene.
Prikupljanje cool ideja

Studentski centar pita studente kako žele provesti slobodno vrijeme

– Obećajemo da ćemo sukladno željama i interesima svih studenata/ica kreirati zanimljive aktivnosti s tobom i za tebe – navode iz SC-a.