LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
EU projekt

Otvara se „Wom@rts” – izložba koja se zalaže za jednaku zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama

Na riječkoj izložbi „Wom@aerts” očekuju vas majstorske radionice i gostovanja, stručne konferencije, izložbe, videoprojekcije, filmske projekcije, paneli te književna predstavljanja ženskih autorica.

Na riječkoj izložbi „Wom@aerts” očekuju vas majstorske radionice i gostovanja, stručne konferencije, izložbe, videoprojekcije, filmske projekcije, paneli te književna predstavljanja ženskih autorica.

Izložba Wom@rts – jednaka zastupljenost žena u umjetnosti i kreativnim industrijama otvorit će se na panelima na sveučilišnom Kampusu ove srijede, 7. listopada 2020. S početkom u 11 sati održat će se dugo iščekivani četverogodišnji EU projekt koji okuplja čak deset partnera iz osam zemalja članica Europske unije.

Za ovo uspješno partnerstvo najviše je zaslužna suvoditeljica i umjetnička direktorica programa, prodekanica za nastavu, studijske programe i studentska pitanja pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci izv. prof. mr. art. Melinda Kostelac, dok je voditeljica projekta red. prof. art. Letricija Linardić, dekanica Akademije. Projekt uključuje umjetničke rezidencije, majstorske radionice i gostovanja, stručne konferencije, izložbe, videoprojekcije, filmske projekcije, panele te književna predstavljanja ženskih autorica – Hay Festival Europa 28. U realizaciji projekta sudjelovalo je više od 180 umjetnika čija će se djela predstaviti rezidencijalnim programima i digitalnim interaktivnim promocijama među partnerima. 

Zanimljivo je istaknuti i da će EU projekt Wom@rts uskoro predstaviti i trajnu interaktivnu digitalnu platformu, a sve to s ciljem jačeg umrežavanja umjetnica i umjetnika kao trajni zalog projekta. Cilj je projekta i stvaranje transnacionalne mreže među partnerima koja je posvećena razvoju svijesti o ravnopravnosti spolova.

Od jeseni će se u sklopu projekta provoditi i ciljani IT treninzi vrhunskih trenera za žene umjetnice širokog spektra, u cilju samozapošljivosti žena i njihove jače vidljivosti te uspješnosti na tržištu rada. Paralelno s izložbom na vanjskim panelima na Kampusu koja će biti izložena od 6. do 9. listopada 2020. godine, također u okviru projekta, u Rijeci će se održati i Hay festival Europa28 koji se organizira kao dio programa EPK Rijeka 2020.
FOTO: PIXABAY