LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvješće sa sjednice

Na 48. sjednici Senata UNIRI-ja donesene važne odluke; uskoro se bira novi rektor

Na sada već 48. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci donesen je niz odluka koje će potencijalno utjecati na kvalitetu studija riječkih studenata.

Na sada već 48. sjednici Senata Sveučilišta u Rijeci donesen je niz odluka koje će potencijalno utjecati na kvalitetu studija riječkih studenata.

Senat Sveučilišta u Rijeci nedavno se sastao na 48. sjednici, pri čemu je donio nekoliko važnih odluka.

Prvotno je prihvatio Izvješće stručnog Povjerenstva za ocjenu prijedloga za dodjelu počasnog doktorata prof. dr. sc. Martinu Paulu, profesoru kliničke farmakologije i rektoru Sveučilišta u Maastrichtu za osobni doprinos razvoju visokog obrazovanja i znanosti na Sveučilištu u Rijeci.

Nadalje, prof. dr. sc. Nives Jonjić, redovitoj profesorici u trajnom zvanju u mirovini, dodijelio je počasno zvanje professor emeritus za razvoj i napredak Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te za međunarodno priznatu nastavnu i znanstvenu izvrsnost.

Na sjednici je potvrđen i izbor redovitog profesora dr. sc. Ljerki Cerović s Ekonomskog fakulteta u Rijeci u trajno znanstveno-nastavno zvanje. Prvi izbor u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora potvrđeno je dr. sc. Lari Jelenc, kao i dr. sc. Saši Drezgiću s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, a status redovitog profesora dobile su i dr. sc. Marina Ćetković-Cvrlje s Odjela za biotehnologiju te dr. sc. Ivanka Jerić s Odjela za biotehnologiju.

Osim toga, jedna je od prihvaćenih odluka ona o pokretanju postupka za izbor rektora Sveučilišta u Rijeci za mandatno razdoblje 2021.-2025. godine. Natječaj za izbor rektora započet će 4. siječnja 2021. godine i trajat će do 25. siječnja 2021. godine. Podsjećamo, trenutna je rektorica dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija s Filozofskog fakulteta u Rijeci.
Vezano: Donacijom protiv dječjeg siromaštva; u tijeku je kampanja „Moje mjesto pod suncem”
Također, Senat Sveučilišta u Rijeci na sjednici je donio i odluku o usvajanju Pravilnika o poslijediplomskim sveučilišnim (doktorskim) studijima Sveučilišta u Rijeci.  Vrijedi napomenuti da je Senat dao i suglasnost za sklapanje Sporazuma o suradnji između Sveučilišta u Rijeci, Učiteljskog fakulteta u Rijeci i Udruge Centar za kulturu dijaloga s ciljem realizacije programa uključivanja socijalno ugrožene djece naziva Moje mjesto pod suncem. Cilj je kampanje skupiti iznos od 1.200.000,00 kn do kraja 2020. godine, a ako želite pomoći uplatite koliko možete na račun kampanje. Više o kampanji i podatke za uplatu pronađite na ovoj poveznici.

Detaljnije informacije o sjednici pronađite na poveznici.
FOTO: PEXELS