LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni studentski filmski festival

U sklopu ovogodišnjeg STIFF-a predstavlja se 40 filmova iz 20 zemalja

Ove godine, sada već u svom sedmom izdanju, festival međunarodnog studentskog filma održat će se od 26. do 29. studenog u Art-kinu u Rijeci, a možete ga popratiti i online.

Ove godine, sada već u svom sedmom izdanju, festival međunarodnog studentskog filma održat će se od 26. do 29. studenog u Art-kinu u Rijeci, a možete ga popratiti i online.

Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci (SKC) s ciljem predstavljanja najboljeg od svjetske recentne filmske produkcije studentskog i debitantskog filma. Ove godine, sada već u svojem sedmom izdanju, održat će se od 26. do 29. studenog u Art-kinu u Rijeci, prvi put u online obliku – moći će se pratiti uživo, ali i iz udobnosti vlastitog doma. 

U riječkom Art-kinu, kao i na web-stranici festivala, gledatelji iz cijelog svijeta moći će pogledati 40 filmova iz 20 zemalja svijeta  podijeljenih u jedanaest programskih blokova koji će se natjecati za nagrade: najbolji igrani, animirani i dokumentarni film te nagradu publike.

Zvuk je tema ovogodišnjeg festivala jer se želi istaknuti da se, kako stoji u priopćenju, proučavanjem zvukova grada može puno toga otkriti o društvenim, političkim i ekonomskim utjecajima. Program će okupirati zvukom galerijski, virtualni, radijski i javni prostor grada Rijeke. Na šest lokacija u gradu Riječani će doživjeti zvučnu umjetnost, i to kroz četiri festivalska programa: 
  • Soundtrack svakodnevice (zvučne instalacije i performanse u javnom prostoru)
  • SoundBox (multimedijalna izložba u pop-up galeriji Korzo 26c)
  • ChatterBox (slušaonica i emisije na community radiju Radio Roža)
  • Zvučne okupacije (multimedijalna izložba u Omladinskom kulturnom centru Palach). 
Cijeli program festivala možete pronaći na poveznici, a razveselit će vas i vijest da je ulaz na sve programe STIFF-a besplatan! Stoga, ako ste u Rijeci, ne propustite doći i popratiti ovaj festival, a ako i niste u Rijeci, popratite ga s guštom online.
FOTO: SKC RIJEKA