LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Art Staff Week

Jedinstvena prilika studentima da predstave umjetničke radove na međunarodnoj razini

Videozapisi trebaju biti duljine od 3 do 15 minuta, u formatu mov, mp4 ili avi. Najbolje ocijenjeni videozapisi bit će izloženi u Galeriji Sveučilišta u Splitu tijekom festivala.

Videozapisi trebaju biti duljine od 3 do 15 minuta, u formatu mov, mp4 ili avi. Najbolje ocijenjeni videozapisi bit će izloženi u Galeriji Sveučilišta u Splitu tijekom festivala.

Sveučilište u Splitu, član Europskog sveučilišta mora (SEA-EU) saveza, najavio je SEA-EU filmski festival koji će se održati tijekom Art Staff Weeka od 5. do 7. studenog 2024. godine. Tah festival pruža studentima jedinstvenu priliku da predstave svoje umjetničke radove na međunarodnoj razini. Galerija Sveučilišta u Splitu podržat će akciju pružanjem izložbenog prostora i odgovarajuće tehničke podrške.

Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka sa SEA-EU partnerskih sveučilišta ocjenjivat će prijave prema tehničkoj i umjetničkoj vrijednosti. Najbolje ocijenjeni videozapisi bit će izloženi u Galeriji Sveučilišta u Splitu tijekom festivala. Videozapisi trebaju biti duljine od 3 do 15 minuta, u formatu mov, mp4 ili avi. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom ako sadrže govorne dijelove.

Nagrade 10. STIFF-a osvojili filmovi iz Gruzije, Slovačke, Mađarske, ali i Hrvatske, SAD-a i Nizozemske



Svaka osoba može poslati jedan video i mora biti autor tog videa. Videozapisi napravljeni umjetnom inteligencijom neće biti prihvaćeni. Ako budu izabrani, njihovi videozapisi bit će dijeljeni samo unutar SEA-EU saveza na SEA-EU filmskom festivalu. Daljnja distribucija izabranih videozapisa neće biti moguća bez prethodnog izričitog pristanka autora.

Veliki odaziv na prvom izdanju Playbox Shorts film festivala: dolazi li novi val hrvatskog filma?


Rok za prijavu je od 15. srpnja do 1. listopada 2024. godine. Pozivaju se svi studenti SEA-EU sveučilišta, kao i studenti izvan saveza, da prijave svoje videouratke. Tema festivala otvorena je, potičući kreativnost i raznolikost perspektiva. Prijava se vrši putem sljedećeg obrasca, a videozapisi trebaju biti imenovani prema formatu Ime sveučilišta_Prezime i inicijal imena (npr. UNIST_PrezimeN). Selektivni kriteriji uključuju tehničku i umjetničku vrijednost, a selekciju će provesti stručni žiri sastavljen od članova koje su nominirali SEA-EU partneri.

Objavljivanje rezultata bit će 14. listopada 2024. godine. Za više informacija posjetite SEA-EU web-stranicu, gdje će biti objavljeni i rezultati natjecanja.

IZVOR: SVEUČILIŠTE U SPLITU
FOTO: SVEUČILIŠTE U SPLITU