LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni studentski filmski festival

Produljene su prijave za studentske i debitantske filmove na riječkom STIFF-u

Prijave za natjecateljski segment trebaju se sastojati od originalnih radova koje su izradili studenti ili debitanti u različitim žanrovima: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film.

Prijave za natjecateljski segment trebaju se sastojati od originalnih radova koje su izradili studenti ili debitanti u različitim žanrovima: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film.

Međunarodni studentski filmski festival – STIFF prvi je hrvatski međunarodni festival koji je posvećen isključivo studentskom i debitantskom filmu. Pokrenut je u produkciji Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i udruge Filmaktiv, a ima za cilj predstavljanje najbolje svjetske studentske filmske produkcije.

Tijekom deset godina na festivalu je prikazano preko 500 igranih, dokumentarnih, animiranih i eksperimentalnih filmova iz cijelog svijeta. Pružajući uvid u radove kolega filmaša, cilj je potaknuti razmjenu ideja i prekograničnu suradnju u području filma, videa i animacije. Nagrade koje STIFF dodjeljuje jesu one za najbolji igrani, dokumentarni i animirani film, kao i nagradu publike za najbolji film. Posebna priznanja mogu biti dodijeljena izuzetnim talentima. Ulaz na projekcije besplatan je, i to s ciljem upoznavanja što šire publike s iznimno kvalitetnim studentskim filmovima iz cijeloga svijeta.

„Food Film Festival Zagreb”: spoj gastronomije i kinematografije



Prijave za natjecateljski segment trebaju se sastojati od originalnih radova koje su izradili studenti ili debitanti u različitim žanrovima: igrani film, dokumentarni film, animirani film i eksperimentalni film. Svi radovi ne smiju prelaziti 60 minuta trajanja i moraju biti dovršeni nakon 1. siječnja 2022. godine. Tematski je fokus ovogodišnjeg izdanja STIFF-a Bijeg, no nije nužno da filmovi odgovaraju na temu festivala. Filmovi moraju biti na engleskom jeziku ili imati titlove na engleskom jeziku te se primaju isključivo preko FilmFreeway platforme, gdje je također moguće pročitati sva pravila prijave.

Kako su popularni filmovi i serije promijenili način na koji učimo?



Jedanaesto izdanje festivala bit će održano od 21. do 23. studenog 2024. godine u Rijeci. Prijave za STIFF su produžene, stoga studenti i studentice te debitanti i debitantice mogu prijaviti svoje filmove zaključno do 24. srpnja 2024. godine.
IZVOR: MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL – STIFF
FOTO: MEĐUNARODNI STUDENTSKI FILMSKI FESTIVAL – STIFF