LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ana Dizdar
Studentica Medija i odnosa s javnošću u gradu na Dravi. Ovisnik o kozmetici, uvijek u planovima novih putovanja, bloger u slobodno vrijeme.
/ADIZDAR
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 17.01.2021.
Mentalno zdravlje

Kako pronaći mir u neizvjesnim situacijama poput potresa i pandemije koronavirusa?

Svima nam je u vrtlogu loših događanja mentalno zdravlje narušeno. Donosimo prijedloge kako si možete pomoći i olakšati situaciju u ovim neizvjesnim vremenima u kojima se i dalje nalazimo.
Na današnji dan

Prije 139 godina rođen je tvorac medvjedića Winnieja Pooha

Alan Alexander Milne bio je engleski novinar, humorist, pisac i ujedno tvorac jednog od najpoznatijih likova iz dječjih priča – medvjedića Winnieja Pooha, a rođen je upravo na današnji dan davne 1882. godine.
Poslovni savjeti

Priželjkujete povišicu? Izdvajamo radne navike ključne za povećanje učinkovitosti

Donosimo savjete kako postići bolje rezultate na poslu, odnosno kako biti učinkovitiji, a time možda i zaraditi željenu povišicu.
Petak za znatiželjne

Zašto zapravo slavimo Novu godinu, i to danas?

Doznali smo zašto ljudi imaju potrebu obilježiti novu kalendarsku godinu baš na ovaj datum, ali i zašto je to obilježavanje ljudima važno.
Na današnji dan

Prije 119 godina rođena je Marlene Dietrich – glumica koja je Hitlera nazvala idiotom

Jedno od najpoznatijih filmskih lica 30-ih godina, Marlene Dietrich, rođena na današnji dan, nije bila samo glumica i pjevačica, već hrabra i odvažna žena koja se nije bojala mijenjati društvo.
Rezultati istraživanja

Poboljšava li kava zaista našu produktivnost?

Ujutro mnogi posežu za napitkom za koji smatraju da pobuđuje njihovu motivaciju i produžava performanse. Doznali smo djeluje li kava doista na taj način.
Intervju s Bornom Grunbaumom

Osječki poduzetnik nakon faksa postao sam svoj šef – podijelio je s nama svoje iskustvo

Popričali smo s 23-godišnjim poduzetnikom koji je nakon fakulteta pokrenuo vlastiti biznis u Osijeku te se u samim počecima samostalne karijere morao suočiti s pandemijom koronavirusa.
Poslovni savjeti

Kako stati na kraj škakljivom pitanju o plaći koju očekujete ili zahtijevate?

Procijeniti pravu vrijednost posla za koji se prijavljujete ili tražiti povišicu na trenutnom radnom mjestu nije lako. Zato vam donosimo nekoliko savjeta s pomoću kojih možete odrediti dobru procjenu i omjer s kojim ćete i vi, a i vaš poslodavac biti zadovoljni.
Petak za znatiželjne

Prije 157 godina proslavljen je prvi službeni Dan zahvalnosti – evo što trebate znati o tom prazniku

Obilje hrane na stolu, svečana odjeća i perfektno uređen dom dok svatko zbraja na čemu je zahvalan. Uvijek ste se pitali zašto Amerikanci na sva zvona naglašavaju svoj blagdan Dana zahvalnosti? Donosimo odgovore!
Najveće pogreške brucoša

Otkrivamo zbog kojih su odluka s prve godine studija studenti požalili

Došli smo u razdoblje prvih kolokvija, seminarskih radova i izlaganja. Donosimo stoga svim brucošima nekoliko savjeta kako ne bi ponavljali greške svojih starijih kolega.
Na današnji dan

1 na 1000 osoba s epilepsijom umre bez posebnog uzroka; evo kako pružiti prvu pomoć pri napadaju

Terminom SUDEP, odnosno Sudden Unexpected Death in Epilepsy, na poseban se način, na današnji dan, nastoji stvoriti svijest o iznenadnoj i neočekivanoj smrti osoba s epilepsijom.
Mentalno zdravlje

Kako se izboriti s anksioznošću uzrokovanom koronavirusom? Imamo prijedloge

Hvata li vas anksioznost kada čujete novosti o koronavirusu? Donosimo nekoliko prijedloga kako si pomoći.
Prijedlozi za bolje učenje

Muči li i vas digitalna distrakcija? Donosimo savjete za lakše i efektivnije učenje!

Knjiga je ispred vas, a mobitel u rukama. Dok odgovorite na još samo jednu poruku, zaboravili ste jeste li uopće počeli ili gdje ste stali s učenjem. Donosimo prijedloge kako takvim situacijama stati na kraj!
Petak za znatiželjne

Predstavljamo skrivene bisere hrvatske obale: 5 otočića koje vrijedi istražiti

Manji otoci nerijetko ostaju u sjeni većih mjesta, a idealna su opcija kada želimo izbjeći gužve i pobjeći od ljudi, pogotovo u jeku pandemije koronavirusa. Predstavljamo 5 otočnih oaza koje definitivno vrijedi posjetiti.
Na današnji dan

Prošla je 51 godina od Woodstocka, festivala koji je svijetu pružio 3 dana mira i glazbe

Uzrečica „Vodimo ljubav, a ne rat” prije 51 godinu vrvila je američkim glazbenim festivalom koji je do danas ostao neponovljiv i jedinstven te će kao takav ostati još dugo zapamćen.
Komunikacijski trikovi

Donosimo nekoliko savjeta za unaprjeđivanje umijeća aktivnog slušanja

Uz pomoć nekoliko trikova pogodnih za sve pričalice možete poboljšati komunikaciju s drugima i unaprijediti umijeće aktivnog slušanja.
Na današnji dan

Prije 79 godina ubijen novinar i marksistički intelektualac koji je aktivist bio još od studentskih dana

Na današnji dan 1941. godine ubijen je hrvatski novinar, kritičar i političar Otokar Keršovani. Donosimo vam njegovu priču.
Preporuke za podcaste

Top 5 besplatnih podcasta na engleskom jeziku o psihologiji, putovanjima, sportu i još mnogočemu!

Previše stresa u ispitnom razdoblju, ali i posljedice pandemije s kojom trenutno živimo, traže više opuštanja i vremena za predah. Upravo zato idealno je vrijeme da odmorite misli uz pomoć podcasta! U nastavku donosimo naših 5 preporuka!
Sezonski rad

Što očekivati od sezonskih poslova nakon pandemije? Evo što kažu poslodavci, a što studenti!

Sezonski poslovi mnogim su studentima prilika za zaradu bez žongliranja s obavezama na fakultetu. Zato se mnogi odlučuju upravo na takve poslove tijekom studija. Provjerili smo kakva je potražnja i kakvi su uvjeti sezonskoga rada trenutno, jesu li plaće varirale i što studenti mogu očekivati ove sezone.
Financijska potpora

MZO dodijelio 1 401 000 kn za prilagodbu literature za slijepe i slabovidne učenike i studente

Financijska potpora za prilagodbu nastavnih materijala dodijeljena je projektima devet različitih udruga, od kojih su dva namijenjena studentima.