LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Antonia Čarija
Studentica 3. godine Menadžmenta u turizmu na EFST. Želim napisati knjigu jednom, aktivizmom pomoći Hrvatskoj, imati 634 životinje dok/kad ostarim i u međuvremenu spasiti svijet. No limits here.
/ACARIJA
Datum registracije: 27.03.2019.
Zadnja aktivnost: 21.07.2019.
NA DANAŠNJI DAN

Rođendan jednog od najutjecajnijih frontmena u povijesti rock & rolla koji je napustio studij ekonomije kako bi osnovao The Rolling Stonese

Na današnji dan rođen je jedan od najpoznatijih pjevača na svijetu te jedan od ikona rock and roll scene – Mick Jagger. Prije nego je osnovao The Rolling Stonese studirao je ekonomiju na London School of Economics.
NA DANAŠNJI DAN

O životu Augusta Cesarca povodom obljetnice njegova pogubljenja

Na današnji dan ubijen je August Cesarec, veliki hrvatski pjesnik i spisatelj koji se zalagao za radikalne promjene društva, a koji je bio dijelom mnogih revolucionarnih pokreta.
LJETO I ZDRAVLJE

2 super recepta za napitke koji će vas rashladiti

Donosimo vam ukusne i zdrave recepte za napitke koji će vas rashladiti u vrućim ljetnim danima - sok od đumbira i viraminizirana voda.
Ljeto 2019.

Top sunčane naočale ove sezone

Za planirano uživanje na suncu potrebne su vam i sunčane naočale. Ovih šest tipova u trendu su za ljeto 2019.
Životni stil

12 savjeta za balansiranje obveza i privatnog života

Donosimo vam 12 savjeta za balansiranje privatnog života i obveza kako biste ostali zdravi i motivirani za daljnji napredak.
Poljoprivreda i hotelijerstvo

Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.
Sveučilište u Zadru

Raspisan izvanredni natječaj za financiranje studentske razmjene

Zadarsko sveučilište raspisalo je izvanredni natječaj za mobilnost u nadolazećoj akademskoj godini. Rok za prijavu traje do popunjenja kvote, odnosno zaključno do 30. rujna 2019. godine.
(Javne) tajne studijskih programa

Razlike među studijima ekonomije u Hrvatskoj i zanimljive informacije iz prve ruke

Uspoređujemo studijske programe četiriju javnih ekonomskih fakulteta u Hrvatskoj i mišljenja njihovih studenata o radu i organizaciji, kao i mnoge druge zanimljive detalje.
NA DANAŠNJI DAN

Zavirimo u život slavne Angeline Jolie koja slavi 44. rođendan

Angelina Jolie, koja danas slavi 44. rođendan, jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih glumica, jedna od najljepših žena svijeta i istovremeno primjer svima u humanitarnom aspektu.
Edukacija i zdravlje

Prvi svjetski One Health skup okuplja medicinare i biologe iz cijelog svijeta, a sudjeluju i studenti

U Zadru će se održati prvi svjetski skup inicijative One Health na kojem će svoja istraživanja prezentirati mnogi svjetski znanstvenici, ali i studenti iz područja biologije i medicine.
Popularno štivo

Stižu četiri nove knjige o svijetu čarobnjaštva Harryja Pottera

– Pripremite se dublje zaroniti u bogatu povijest magije (bilo da je to naša, vlastita povijest bezjaka ili čarobni svijet koji je stvorila J. K. Rowling) ovom novom serijom kratkih e-knjiga, inspiriranih izložbom Britanske knjižnice i njezinim pratećim knjigama, „Harry Potter: Povijest magije”. – stoji na stranici Pottermore.
Najstarije alkoholno piće na svijetu

12 zanimljivih činjenica o vinu

Donosimo vam zabavne i zanimljive činjenice o vinu, njegovoj prošlosti i savjete za konzumaciju vina u svrhu zdravlja.
Kulturno-umjetnička manifestacija

Sudjelovanje u reliju po galerijama besplatno; posjetitelje čeka i zanimljiva igra

Kulturna manifestacija Reli po galerijama i ove godine dolazi u tri hrvatska grada, a organizatori su pripremili i zanimljivu igru koja će mnoge sigurno potaknuti da posjete najviše galerija dosad, čime osvajaju Povelju časti.
TEHNOLOGIJA

Besplatan Wi-Fi stiže u preko sto hrvatskih gradova

Europska unija podržala je inicijativu kojom se besplatan Wi-Fi uvodi na javna mjesta preko stotinu hrvatskih gradova i općina. Provjerite dobiva li vaš grad besplatan pristup internetu.
Motivacija

Kako do uspjeha u četiri koraka

Najveća prepreka uspjehu vlastita su ograničenja koja često sami postavljamo. Otkrijte četiri koraka koji postavljaju snažnu podlogu za uspjeh i mijenjaju percepciju životnih ograničenja.
Studentski izazov

Prvi studentski Escape room – EscapeKampus

Timove očekuju četiri dvorane u kojima će morati udružiti svoje snage i znanje te što prije riješiti zagonetke iz područja matematike, znanosti, povijesti i inženjeringa.
TEHNOLOGIJA

Kako produžiti životni vijek svojem smartphoneu

Ako prečesto punite telefon preko noći i nakon što je dostigao 100%, uvelike smanjujete njegov životni vijek. Donosimo vam nekoliko savjeta za produljenje vijeka baterije vašeg smartphonea.
Stručna praksa

Studenti FFST-a sada mogu na praksu u Gradsku upravu

Studenti Filozofskog fakulteta u Splitu od sada praktičnu nastavu mogu obavljati u Gradskoj upravi Grada Splita i time steći vrijedno iskustvo. Prošle je godine Grad Split postao nastavna baza Pravnom fakultetu, a iskustva su te suradnje izvrsna.
Humanitarna akcija Ključ života

Fešta Sv. Duje prvi put u humanitarnom duhu

Pozivom na broj 060 9002 doniraju se sredstva za Dječju traumatologiju Odjela fizikalne medicine, a sve posjetitelje očekuje bogat zabavni i kulturno-umjetnički program.
Marihuana i studiranje

Rezultati ankete: 80 posto studenata želi legalizaciju marihuane

29 posto od ukupnog broja ispitanika više puta tjedno konzumira marihuanu, a 30 posto nikada. Čak 80 posto ispitanih studenata smatra da se u potpunosti treba legalizirati konzumacija marihuane u osobne svrhe.