LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poljoprivreda i hotelijerstvo

Sveučilište u Splitu otvara nove studijske programe u Makarskoj

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.

Već sada možete upisati nove studijske programe pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se održavati u Makarskoj.

Sveučilište u Splitu od sljedeće akademske godine (2019/2020) nudi nove preddiplomske studijske programe koje ovogodišnji maturanti mogu već sada odabrati kao željeni smjer. Riječ je o studijima pod nazivom Mediteranska poljoprivreda i Hotelijerstvo i gastronomija, koji će se provoditi u Makarskoj.

Preddiplomski sveučilišni studijski program Mediteranska poljoprivreda nudi smjerove Vinogradarstvo i vinarstvo te Hortikultura, na kojim će savladati vještine iz svih važnih faktora uspješne proizvodnje u poljoprivredi. Studenti ovog studija stječu kvalifikaciju: sveučilišni prvostupnik/prvostupnica odnosno inženjer/inženjerka mediteranske poljoprivrede. Daljnje informacije o studiju možete pronaći na linku. 

Studij Hotelijerstvo i gastronomija moderan je studij koji je koncipiran po uzoru na najbolje studijske programe ovakvog tipa u svijetu. Namijenjen je prije svega mladima koji se ne boje izazova kakve donosi hotelijerstvo i ugostiteljstvo kao svjetski prosperitetna djelatnost. Studenti ovih smjerova mogu nastaviti studij na diplomskom studiju hotelijerstva i gastronomije koji će u međuvremenu pokrenuti Sveučilište u Splitu ili na drugom srodnom studiju ovog ili nekog drugog sveučilišta.

Oba studijska programa traju šest semestara i imaju upisnu kvotu od 30 studenata, a prva dva semestra zajednička su za studijske smjerove.

FOTO: PIXABAY