LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija Ključ života

Fešta Sv. Duje prvi put u humanitarnom duhu

Pozivom na broj 060 9002 doniraju se sredstva za Dječju traumatologiju Odjela fizikalne medicine, a sve posjetitelje očekuje bogat zabavni i kulturno-umjetnički program.

Pozivom na broj 060 9002 doniraju se sredstva za Dječju traumatologiju Odjela fizikalne medicine, a sve posjetitelje očekuje bogat zabavni i kulturno-umjetnički program.

Na dan grada Splita i njegovog zaštitnika Svetog Duje 7. svibnja tradicionalno će se održati poznata splitska fešta, koja ove godine po prvi put dobiva humanitarnu notu.

Ključ života naziv je ove humanitarne akcije u organizaciji Glazbene mladeži, a već od subote (27. travnja) moguće je donirati pozivom na broj 060 9002. Sva prikupljena sredstva donirat će se Dječjoj traumatologiji Odjela fizikalne medicine, a prikupljat će se pozivima u call-centar uz izravan prijenos na HTV-u od 20:05. Akciji su se odazvali i brojni poznati pjevači: Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Jole, Domenica, Goran Karan, Giuliano & Diktatori, Grupa Buđenje, Tiho Orlić, Dalmatino, a na proslavi će nastupati u duhu akcije – potpuno besplatno.

Bogati program ovogodišnje popularno zvane Sudamje traje od 1. svibnja do 13. svibnja, a osim večernjeg koncerta i vatrometa na rivi uključuje tradicionalno najiščekivaniju tombolu, Gastro get – feštu spize i pića, kazališne predstave, filmske projekcije i izložbe, feštu na Marjanu, izložbu cvijeća u splitskom parku Đardin i u Dioklecijanovim podrumima, sportske turnire, nastupe kulturno-umjetničkih društava i misno slavlje i svečanu procesiju na dan zaštitnika.

Uz mnoštvo sadržaja ova manifestacija iz godine u godinu ima sve veći kulturni i turistički značaj, a ove godine dodatno je obogaćena humanitarnim duhom. Organizatori navode kako je ovo najveći humanitarni događaj ove godine u Hrvatskoj, a poznavajući veliko hrvatsko srce telefon će zasigurno neprestano zvoniti tijekom koncerta.

 

FOTO: FLICKR