LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NA DANAŠNJI DAN

Zavirimo u život slavne Angeline Jolie koja slavi 44. rođendan

Angelina Jolie, koja danas slavi 44. rođendan, jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih glumica, jedna od najljepših žena svijeta i istovremeno primjer svima u humanitarnom aspektu.

Angelina Jolie, koja danas slavi 44. rođendan, jedna je od najpoznatijih i najcjenjenijih svjetskih glumica, jedna od najljepših žena svijeta i istovremeno primjer svima u humanitarnom aspektu.

Na današnji dan, 4. lipnja 1975, u Los Angelesu u Kaliforniji rođena je jedna od najuspješnijih i najljepših glumica svih vremena – Angelina Jolie Voight. Postala je popularna nakon glavne uloge u filmu Lara Croft: Tomb Raider (2001), a sljedeće uloge u filmovima poput Gospodin i gospođa Smith (2005), Tražen (2008), Salt (2010) i Gospodarica zla (2014) donijele su joj svjetsku slavu i postavile je u sam vrh Hollywooda.

Za ulogu u filmu Lara Croft isprva je bila nezainteresirana, ali ju je zaintrigirala sportska obuka potrebna za ulogu. Budući da je jedna od lokacija snimanja tog filma bila Kambodža, Angelina je svjedočila i siromaštvu te zemlje, čime je započelo humanitarno poglavlje njezina života. Počela je posjećivati izbjegličke kampove širom svijeta i službeno je imenovana za veleposlanicu Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR). Neka od njezinih iskustava zabilježena su i objavljena u njezinoj knjizi Notes from My Travels, čija dobit ide UNHCR-u. Trećinu dohotka posvećuje štednji, trećinu životnim troškovima i jednu trećinu dobrotvornim svrhama.

Angelina se često pojavljuje na mnogim ljestvicama najljepših i najseksepilnijih žena, a njezin osobni život često je predmet tabloida. 2002. godine usvojila je kambodžanskog izbjegličkog dječaka Maddoxa, a 2005. etiopsku izbjegličku djevojku Zaharu.

Kada je 2004. počela snimati film Gospodin i gospođa Smith sa zvijezdom Bradom Pittom, postojale su glasine da su imali aferu. Jolie je objašnjavala da zbog toga što je njezina majka povrijeđena preljubom ona sama nikada ne bi mogla sudjelovati u aferi s oženjenim muškarcem, stoga afera s njime nije postojala u to vrijeme. Usprkos tome, Pitt se rastao od svoje supruge Jennifer Aniston u siječnju 2005. i, u mjesecima koji su uslijedili, često je bio viđen u javnosti s Angelinom.

via GIPHY

Jolie i Pitt početkom su 2006. najavili da će imati dijete, a u svibnju se rodila njihova prva kćer Shiloh. Nakon toga usvojili su i trogodišnjeg vijetnamskog dječaka Paxa, vjenčali su se 2014, a sada imaju ukupno šestero djece. Angelina i Brad burno su se rastali 2017. godine Oboje i dalje grade uspješnu glumačku karijeru, a slavljenica aktivno sudjeluje u humanitarnim akcijama.

Jedna je od njezinih poznatih izjava:

– Ako se ne izvučete iz kutije u kojoj ste odrasli, nikada nećete shvatiti koliko je svijet velik.

FOTO: FLICKR