LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
predsjednik (31)

Studentski zbor Fakulteta hrvatskih studija dobio novog predsjednika

Dosadašnji potpredsjednik Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija jednoglasno je izabran za novog predsjednika, a mandat mu kreće s novom akademskom godinom.

Dosadašnji predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu podnio ostavku

Podaci o novom predsjedniku ili predsjednici još nisu poznati te ih nestrpljivo iščekujemo.

Diplomirao je na Whittier Sveučilištu te na Dukeu, a zatim postao 37. predsjednik

Na današnji je dan rođen iskusni državnik koji je diplomirao na Whittier Sveučilištu u Kaliforniji te na Sveučilištu Duke. Njegovo je političko djelovanje započelo 1946. u Zastupničkom domu, kada postaje poznat zbog aktivnog sudjelovanja u Hladnom ratu i progona liberalno orijentiranih osoba koje je optužio za suradnju sa Sovjetima.

Prije 56 godina ubijen predsjednik koji je bio ispred svojega vremena

John F. Kennedy bio je 35. predsjednik SAD-a. Njegov je život pun zanimljivih događaja u kojima je iznova pokazivao svoju hrabrost.

Hrvatski studentski zbor ima novog predsjednika; planovi za mandat poprilično su ambiciozni

Da su Mateu Marušiću planovi za mandat predsjednika HSZ-a ambiciozni, vidljivo je i na temelju njegove kandidature. Naime, u svojem je planu i programu istaknuo pet glavnih točaka koje će, ako se doista i provedu, dovesti do osjetnih promjena za studente.

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu izabrao novog predsjednika

Mateo Marušić novi je predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu. Mandat je preuzeo na prvoj ovogodišnjoj sjednici Zbora od bivšeg predsjednika Josipa Podruga.

Rođendan 44. američkog predsjednika koji je diplomirao politologiju, pravo, ali i dobio Nobelovu nagradu za mir

Kao 44. predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama javnosti se predstavio svojom stabilnošću, smjelošću, modernim pogledima na svijet i sluhom za običnog čovjeka.

Europska studentska unija donosi tri nove rezolucije za hrvatske studente

Tri nove rezolucije tiču se definicije studentskog standarda, okupljanja jedinstvenog studentskog predstavništva na nacionalnoj razini te proračuna HSZ-a, tj. načina na koje se bira predsjednik nacionalnog studentskog tijela.

Crtice iz života Georgea Washingtona, prvog američkog predsjednika, povodom dana njegova rođenja

George Washington ostavio je velik trag u američkoj povijesti na mnogo polja, od rata do politike. Svima je najpoznatiji kao prvi američki predsjednik, a borio se za neovisnost i slobodu svoje zemlje u Ratu za neovisnost.

Hoće li Kolinda zagrliti Kanyea Westa 2020. godine?

„Da li sam popušio nešto prije izlaska na pozornicu? Odgovor je – da”, izjavio je osebujni reper, a nakon te konstatacije najavio kandidaturu za predsjednika SAD-a i dramatično, u Kanye-stilu, ispustivši mikrofon iz ruke odšetao s pozornice.