LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
GOSTOVANJE NA UNIST

Splitske studente zanima kako će završiti rat između Rusije i Ukrajine, a evo što je rekao predsjednik Milanović

Milanović otkrio studentima da kratkoročni pokazatelji za Hrvatsku nisu loši, ali i da je jedini način da Rusija izgubi rat trenutna promjena njihove vlasti.

Milanović otkrio studentima da kratkoročni pokazatelji za Hrvatsku nisu loši, ali i da je jedini način da Rusija izgubi rat trenutna promjena njihove vlasti.

Jučer je predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio Sveučilište u Splitu te je tom prigodom u Velikom amfiteatru njihova Ekonomskog fakulteta održao i predavanje na temu Geopolitika i posljedice na ekonomiju.

Tema je, da se naslutiti, išla u smjeru aktualne političke situacije te njene refleksija na ekonomiju, a studenti su bili aktivni s pitanjima o aktualnim temama.

Kako prenosi 24 sata, predsjednik Milanović je istaknuo da pokazatelji hrvatske ekonomije za kratkoročno razdoblje nisu loši. O ekonomskom uspjehu, dodaje, ovisi hoće li se nastaviti negativni demografski trendovi zbog kojih smo u zadnjih 30 godina izgubili milijun ljudi.

Mađutim, ovaj put su studente, čini se, više zanimali i problemi između Rusije i Ukrajine, pa je jedno pitanje iz publike bilo i na temu toga kako će završiti rat između Rusije i Ukrajine.

Kako će završiti rat? Dakle Rusija rat mora dobiti, iz vlastite vizure oni ga moraju dobiti. Jedini način da ga ne dobiju je da se promijeni vlast, a to se neće dogoditi bez dogovora SAD-a, Velike Britanije i Rusije. Bez njih nema dogovora, rekao je za Index predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Također, piše Index, dotaknuo se i obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Ne znam što bi Ukrajince netko ovdje mogao naučiti, jer generacija koja bi ih nešto mogla naučiti je odavno u mirovini. Ukrajinci trenutno znaju više nego Rusi, a znaju više i od Amerikanaca o stvarima koje su bitne. Sve ostalo je novac, dodao je Milanović.

Ipak, u moru zanimljivih pitanja koja su postavljali studenti, predsjednik je zaključio da se Hrvatska mora brinuti sama o sebi, a kada smo već na temi brige o samom sebi, Sveučilište u Splitu dobar je primjer toga kako predan rad na osobnom rastu donosi i rezultate.

Tako je Sveučilište u Splitu najbolje ocijenjeno sveučilište u Hrvatskoj, a poseban napredak su ostvarili u području publiciranja, citiranosti, prohodima od privrede i međunarodnoj suradnji

FOTO: YOUTUBE SCREENSHOOT, STUDENTSKI.HR VIA CANVA