LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
pismenost (9)

Studenti prava pojašnjavaju pravne i financijske pojmove

Da pravnici mogu biti kreativni, a pravo zanimljivo, odlučili su pokazati članovi studentske udruge Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

(Ne)pismenost digitalnoga doba ili nagovor na čitanje

Otkrivamo kako ono što čitate utječe na vašu sposobnost pisanoga izražavanja, tj. što utječe na to da vam na fakultetu hvale ili loše ocjenjuju seminar. Ako želite usavršiti svoje jezične vještine, čitajte.

Znate li što je mentalnozdravstvena pismenost?

– Nije nepoznata činjenica da će većina osoba koje proživljavaju hitno stanje povezano s tjelesnim zdravljem primiti prvu pomoć, bilo u javnosti ili zdravstvenoj ustanovi, dok to nije tako čest slučaj kada su u pitanju hitne situacije vezane uz probleme mentalnog zdravlja ili emocionalne krize. – kazala je dr. sc. Ljiljana Muslić.

Mali lektorski savjeti za što pismeniji seminarski rad

Pismenost je bitna odlika svakog studenta, a nepismen seminarski rad odaje dojam nezainteresiranosti i nemara. Zato vam donosimo nekoliko lektorskih savjeta koji će vam pomoći pri pisanju.

Promicanje važnosti čitanja i pismenosti kroz fotografiju

Prijavite se na 12. natječaj „Smiješak... čitajte!“ te pomognite promicanju čitanja, ali i amaterske fotografije.

Zemlje s najpismenijim magistrima

Prema najnovijem istraživanju o naprednim vještinama pismenosti među diplomiranim osobama na prvome se mjestu nalazi Japan, zatim slijedi Finska.

Međunarodni dan pismenosti

Činjenica da svaki peti petnaestogodišnjak i gotovo svaki peti odrasli Europljanin imaju slabo razvijene vještine čitanja i pisanja, dovoljan je dokaz da nepismenost nije problem samo zemalja u razvoju.

Međunarodni dan pismenosti

Međunarodni dan pismenosti UNESCO-va je inicijativa, čiji je cilj svake godine podsjetiti međunarodnu zajednicu na status pismenosti i obrazovanja odraslih na globalnoj razini.

Kako napisati „e-mail” na koji ćete dobiti odgovor?

Dopisivanje mailom jedno je od najpopularnijih dopisivanja na svijetu. Unatoč tome, mnogo nam se puta dogodilo da na neke poruke odgovor jednostavno nismo dobili.