LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt udruge Meritokrat

Studenti prava pojašnjavaju pravne i financijske pojmove

Da pravnici mogu biti kreativni, a pravo zanimljivo, odlučili su pokazati članovi studentske udruge Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Da pravnici mogu biti kreativni, a pravo zanimljivo, odlučili su pokazati članovi studentske udruge Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

Studentska udruga Meritokrat pod parolom #KlikomDoZnanja – upoznaj pravo pokrenula je projekt Financijsko i pravno opismenjavanje. U njegovu sklopu objavljuje edukativne članke i popratna animirana videa kojima na jednostavan način objašnjava pojmove iz područja prava i financija.

 

Ideja je projekta da se svake godine obrađuje druga pravna, odnosno financijska grana te da se postupno nadograđuje, javljaju organizatori. U prvoj seriji članaka i videa obrađuje se ustavno pravo kao temelj svega nadolazećeg, a objavljuje se svakog ponedjeljka do 2. lipnja. U narednom periodu bit će riječi o temama kao što su: referendum, predsjednik, Vlada i Sabor Republike Hrvatske, Ustavni sud i brojne druge. Dosad objavljen sadržaj pod nazivima Što je to ustav? i Zakonodavna vlast dostupan je na web-stranici, Facebooku i YouTube kanalu Udruge gdje će biti moguće pronaći i svaki idući.

– Realnost je da nas pravo okružuje svakodnevno, a bez obzira na zanimanje, godine ili obrazovanje, potrebno je razumjeti i znati osnovna prava kako bismo o njima mogli kvalitetno brinuti. Često o pravu znaju i brinu samo pravnici, bez obzira na to što su pravila i zakoni pisani za sve. Kako bismo pokazali da pravna znanja mogu uložiti u nešto pozitivno i drugačije, odlučili smo kroz edukativne članke i animirane videe približiti svima temeljne pravne pojmove i na taj način pokazati kako pravnici mogu biti kreativni, a pravo zanimljivo! – poručuju.

Projekt Financijsko i pravno opismenjavanje, dodaju, namijenjen je svakome! Upravo oko ideje projekta prije dvije godine osnovana je studentska udruga Meritokrat koja djeluje na Pravnom fakultetu u Zagrebu, a čiji članovi stoje iza svakog članka i videa koje će objaviti. 

FOTO: FLICKR