LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Hrvatskog čitateljskog društva

Promicanje važnosti čitanja i pismenosti kroz fotografiju

Prijavite se na 12. natječaj „Smiješak... čitajte!“ te pomognite promicanju čitanja, ali i amaterske fotografije.

Prijavite se na 12. natječaj „Smiješak... čitajte!“ te pomognite promicanju čitanja, ali i amaterske fotografije.

Hrvatsko čitateljsko društvo poziva sve fotografe amatere na dvanaesti fotografski natječaj naziva Smiješak... čitajte! s ciljem isticanja važnosti, ali i zabavne strane čitanja i pismenosti. Na natječaj se mogu prijaviti svi fotografi neovisno o dobi, a otvoren je do 25. kolovoza ove godine

Smiješak… čitajte! natječaj je koji je organiziran već dvanaestu godinu zaredom, a njegovoj kvaliteti već četiri godine pridonosi podrška Hrvatskog fotosaveza. Pravila nalažu da se u natječaju može sudjelovati s najviše trima radovima koji trebaju prikazivati osobu koja čita. Kriteriji za natječaj obuhvatit će maštovitost i kreativnost fotografskog rada te iskrenost doživljaja autora. Ocjenjivačku komisiju imenovat će organzator, Hrvatsko čitateljsko društvo, koja će od ukupnog broja prijavljenih radova na natječaj odabrati tri pobjedničke fotografije. Fotografije se u digitalnom obliku šalju na e-mail adresu hcd.hcd@gmail.com. Pobjednici će biti proglašeni 8. rujna na stručnom skupu povodom Međunarodnog dana pismenosti koji je ove godine tematski posvećen digitalnoj pismenosti.

Kako bi fotografije vidio što veći broj publike, organizirana je putujuća izložba najboljih fotoradova zahvaljujući financijskoj potpori Narodne knjižnice Petar Preradović u Bjelovaru. Izložba od devet nagrađenih radova putuje hrvatskim knjižnicama (Slatina, Bjelovar, Križevci, Split, Daruvar, Zagreb – KGZ, Karlovac) te je svaka zainteresirana knjižnica, ustanova, škola ili druga pravna osoba s adekvatnim prostorom može dobiti besplatno.

Hrvatski čitateljsko društvo dobrovoljna je udruga osnovana 1991. godine koja se bavi poticanjem, istraživanjem i unapređivanjem čitanja i pismenosti. Društvo je osnovano sa svrhom unapređivanja kvalitete izobrazbe čitanja i pismenosti na svim razinama te promicanja razvijanja onog stupnja pismenosti i čitateljskih sposobnosti, koje su u skladu s jedinstvenim mogućnostima svakog pojedinca. 

Na poveznici možete vidjeti prošlogodišnje nagrađene radove, a za detaljnije informacije posjetite stranicu HČK-a.

FOTO: PIXABAY