LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
kolokviji (23)

Pomorski fakultet produljio trajanje nastave, pomaknuo i termine ispita

Zbog izvanrednih okolnosti u ovogodišnjem ljetnom semestru, Pomorski fakultet produljio je trajanje nastave u lipnju, a samim time i odgodio početak ljetnog ispitnog roka.

Na kolokvij s povezom na očima studenti su pristali, a za tu metodu postoji i valjan razlog!

Dobili smo potvrdu da se na HKS-u s povezom na očima provodio kolokvij na kolegiju Percepcija, na Odjelu za psihologiju, ali i da se on odvio tom metodom uz puni pristanak studenata i s valjanim razlogom.

Upute za vrednovanje: ništa od kolokvija na kakve su studenti naviknuti, mogući probni testovi

MZO preporučuje metode trajnog praćenja rada studenata, upozorava da kolokviji u dosadašnjem obliku nisu izvedivi, navodi da baze pitanja trebaju biti velike kako bi testovi bili dobri, a probno pisanje također je opcija. Ističe i da se posebna pažnja treba usmjeriti umjetničkim studijima.

Sveučilišni profesori zadovoljni online nastavom; komentirali su pitanje ocjenjivanja i kolokvija

Online nastava uglavnom ide prema planu na zadovoljstvo studenata i profesora, a održavanje kolokvija i dalje je misterij.

Studenti FPZG-a najavili prosvjed zbog kolokvija zakazanog na Uskrsni ponedjeljak

Dok će jedni uživati u uskrsnim delicijama, drugi će morati učiti za kolokvij na Fakultetu političkih znanosti.

Kako se dodatno motivirati za učenje

Jesen i tmurno vrijeme koje sa sobom donosi uništavaju svaku motivaciju za učenjem. Teško se koncentrirati, a kolokviji samo što nisu počeli. Ponekad motivaciju treba tražiti negdje drugdje i nagrađivati se za uspješno napisane ispite odlaskom u kino ili ukusnim ručkom u restoranu.

Uzroci konstantnog umora i načini prikupljanja energije

Učestao umor koji onemogućava obavljanje svakodnevnih zadataka ozbiljan je problem. Uzrokovati ga mogu brojni faktori, ali konzumacija hrane bogate proteinima i vlaknima te bolja kvaliteta sna mogu pomoći pri rješavanju tog problema.

Je li moj faks zapravo faks?

Svaki student ima ono nešto što ga na faksu živcira. U mom slučaju to je cijeli faks jer ne znam što se više događa, ne znam imena pola kolegija niti o čemu učimo na tim kolegijima.

Jesmo li postali trolovi sposobni samo za sakupljanje bodova?

Sreća su bodovi ako ih skupiš dovoljno, tuga su bodovi ako ih ne skupiš dovoljno. Iskreno, sere mi se od toga.

Bijeg iz kolokvijske stvarnosti uz aktualne serije

Umorni ste od učenja? Željeli biste se opustiti u toplini svoga doma, no ne znate kako? Studentski.hr i to je riješio za vas. Zavalite se u svoje krevete i odaberite najzanimljiviju seriju.