LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Korisne aplikacije

Donosimo korisne alate za učenje i organizaciju vremena usred ispitnih rokova

Kreće razdoblje pretrpano studentskim obvezama, a mi vam donosimo šest najboljih aplikacija kako bi ovaj period prošao što bezbolnije.

Kreće razdoblje pretrpano studentskim obvezama, a mi vam donosimo šest najboljih aplikacija kako bi ovaj period prošao što bezbolnije.

Kraj akademske godine se bliži, što znači da dolazi razdoblje seminara, kolokvija i ispitnih rokova. U današnje vrijeme postoje brojne aplikacije koje olakšavaju učenje, a mi vam predstavljamo šest vrlo korisnih kako biste ovaj period prošli što bezbolnije i učinkovitije.

 

Notion

 

Notion je sveobuhvatna aplikacija za organizaciju i produktivnost, koja omogućava stvaranje bilješki, zadataka i baza podataka na jednom mjestu. Studenti je mogu koristiti za vođenje bilješki s predavanja, organizaciju projekata i grupne projekte s kolegama. Njezina fleksibilnost i prilagodljivost čine je idealnim alatom za upravljanje akademskim obvezama.

 

Microsoft To Do
 

Microsoft To Do je jednostavna i intuitivna aplikacija za upravljanje zadacima, koja vam pomaže organizirati svakodnevne obveze. Pomoću nje možete kreirati popise zadataka, postaviti rokove i dodijeliti prioritete, što je posebno korisno tijekom ispitnih rokova, kada je važno ostati organiziran i fokusiran. Također ju je moguće povezati s Google kalendarom, koji vjerojatno već imate na svom mobitelu. A moguće ju je i instalirati i na računalo, tako da joj možete pristupiti u svakom trenutku.

 

Splitski studenti uživali uz ljetno kino na kampusu


Forest App
 

Forest App je inovativna aplikacija koja pomaže u održavanju fokusa i produktivnosti. Kada želite raditi bez ometanja, posadite virtualno drvo koje raste dokle god ne koristite mobitel. Ako napustite aplikaciju, drvo propadne. Taj kreativni pristup potaknut će vas da ostanete usredotočeni na učenje.

 

Clear Focus
 

Clear Focus je aplikacija koja koristi tehniku pomodoro za povećanje produktivnosti. Omogućuje vam da podijelite vrijeme učenja na intervale s kratkim pauzama, što pomaže u održavanju koncentracije i smanjenju stresa. Idealna je za studente koji se bore s dugotrajnim zadržavanjem pažnje. Trenutno je dostupna samo za Android, ali i za Apple se mogu pronaći slične verzije.

 

Quizlet

 

Quizlet je edukativna aplikacija koja omogućuje stvaranje i korištenje flash kartica za učenje. Možete kreirati vlastite setove kartica ili koristiti one koje su već dostupne na platformi. Aplikacija također nudi razne načine učenja, poput igara i kvizova, što učenje čini zabavnijim i učinkovitijim.

Kakvo vam je znanje iz biologije? Testirajte ga s ovih pet pitanja s državne mature


 

Anki
 

Anki je aplikacija za učenje bazirana na ponavljanju s vremenskim razmacima (spaced repetition). Omogućuje vam stvaranje digitalnih flash-kartica koje se pojavljuju u intervalima optimiziranima za dugoročno pamćenje. Anki je posebno korisna za učenje stranih jezika, medicinskih pojmova i drugih informacija koje zahtijevaju česta ponavljanja.


Sretno s učenjem, a uz te aplikacije držite se poznate uzrečice Work smarter, not harder!

FOTO: UNSPLASH