LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Blaženka Divjak (23)

Pokrenuta peticija za ukidanje državne mature; studenti je ismijali

Srednjoškolci zbog problematične školske godine žele ukidanje državne mature, zbog čega je pokrenuta i peticija. Studenti inicijativu smatraju nezrelom i neozbiljnom.

Ministarstvo aktiviralo timove za psihološku pomoć učenicima, roditeljima i učiteljima

Ministrica Divjak objavila je da su aktivirani krizni timovi za psihološku podršku učenicima, učiteljima i roditeljima. Pročitajte kako doći do pomoći.

KORONAVIRUS: Istarska županija spremna na zatvaranje vrtića, škola i fakulteta; ministrica Divjak smanjuje tenzije

Stožer civilne zaštite Istarske županije zbog koronavirusa suspendirao je sva javna događanja i planira zatvoriti sve vrtiće, škole i sveučilišta. Ministrica Blaženka Divjak u kontaktu je sa Stožerom i očekuje njihovu procjenu situacije.

Ministrica Divjak predložila alternativne oblike održavanja nastave u slučaju širenja koronavirusa

Nastava bi se u svim školama i na svim faklultetima mogla održavati online.

Tužba rektora Borasa protiv ministrice zbog provođenja nadzora nad radom Sveučilišta proglašena neosnovanom

Rektor zagrebačkoga sveučilišta Damir Boras 2017. godine pokušao je dobiti veću autonomiju Sveučilišta te je dolaskom ministrice Blaženke Divjak podnio tužbu Ustavnome sudu koja je prije nekoliko dana odbijena.

Odbijena žalba ministrice Divjak i potvrđena zakonitost upisa Fakulteta hrvatskih studija

– Visoki trgovački sud Republike Hrvatske donio je 4. veljače 2020. rješenje kojim je kao neosnovanu odbio žalbu Ministarstva znanosti i obrazovanja protiv upisa Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Sud je ujedno potvrdio rješenje Trgovačkoga suda u Zagrebu kojim je Fakultet upisan u sudski registar. – stoji u priopćenju Fakulteta.

Još jedna kaznena prijava protiv ministrice Divjak; podnio je član Hrvatskoga sveučilišnog sindikata

– Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenoga djela zlouporabe položaja i ovlasti od strane ministrice Blaženke Divjak, član Hrvatskoga sveučilišnoga sindikata dr. sc. Tomislav Bedeković podnio je 31. siječnja 2020. kaznenu prijavu Općinskomu državnomu odvjetništvu u Zagrebu. – stoji u priopćenju Sindikata.

Ministrica Divjak donijela odluku o novčanoj potpori za prijevoz studenata s invaliditetom; evo koliko će iznositi

Ministrica Divjak donijela je odluku o visini iznosa novčane potpore za podmirenje dijela troškova prijevoza za redovite studente s invaliditetom.

Na izjave Sindikata o Hrvatskim studijima oštro reagirao Studentski zbor; evo što im je u još neobjavljenom priopćenju odgovorio Ribić

„Pozivamo sve naše studente da se ne obaziru na navedene i slične izjave Sindikata koji pokušava unositi nemir u akademsku zajednicu Fakulteta hrvatskih studija”, stoji u priopćenju Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija.

Blaženka Divjak ostaje ministrica; prikupili smo reakcije studenata na tu odluku

Danas je na dnevnome redu Hrvatskog sabora bilo pitanje hoće li ministrica Divjak ostati na svojoj funkciji. Nakon glasovanja oporba ipak nije uspjela izglasati njezin opoziv.