LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
akademska mobilnost (31)

Pokrenuta inicijativa za povećanje Erasmus stipendija na iznos od 500 € mjesečno

Kako bi svaki student imao jednake uvjete za iskustvo studiranja diljem Europe, objavljen je prijedlog pojednostavljenja sustava Erasmus stipendija i postavljanje minimalnog iznosa od 500 € za svakog sudionika.

Izašli rezultati natječaja za Erasmus+ program; potrebno izjašnjavanje oko odlaska

Ukupno 811 studenata u Zagrebu ostvarilo je pravo sudjelovanja u programu Erasmus+, a u slučaju odustanka nekog studenta mjesto se dodjeljuje sljedećem studentu na rang-listi. Studenti bi se trebali što prije izjasniti žele li i dalje sudjelovati u razmjeni.

Zagrebačko sveučilište dobilo više od 3 milijuna eura za mobilnost studenata i osoblja

Sveučilište u Zagrebu kroz Program KA103 ostvarilo je pravo na financijska sredstva za studijske boravke 800 studenata, za održavanje nastave za 100 nastavnika te 120 mobilnosti za stručno osposobljavanje.

Hochschule der Medien otvorila prijave za studentsku razmjenu

U tijeku su prijave za studentsku razmjenu u nadolazećem zimskom semestru na visokom učilištu za medije u Njemačkoj. Donosimo ključne datume i prijavnice koje moraju ispuniti nadležne osobe vašeg fakulteta.

Produljen rok prijave za stipendije za studijski boravak u Slovačkoj

Zbog trenutne situacije pomaknut je rok prijave za podnošenje molbi za stipendije, u sklopu Nacionalnoga stipendijskog programa Slovačke Republike, za studijske, znanstveno-istraživačke i predavačke boravke u akademskoj godini 2020/2021.

Objavljen popis splitskih studenata koji su ostvarili pravo odlaska na Erasmus+

Ukupno 236 splitskih studenata ostvarilo je pravo odlaska na program Erasmus+, no realizacija mobilnosti ovisit će o razvoju epidemiološke situacije.

Sljedeće godine možete studirati u Slovačkoj; osigurana stipendija i putni trošak

Zaprimaju se prijave za studijske, znanstveno-istraživačke i predavačke boravke u akademskoj godini 2020/2021. u Slovačkoj.

Priča studentice koja se tijekom programa Work & Travel zaljubila, a potom u SAD-u i udala

Jelena Duvančić studentica je Filozofskog fakulteta u Osijeku koja je dva puta sudjelovala na Work and Travel programu. Osim što je radila dva posla, na kojima je bila promaknuta, obišla je mnogo svjetskih destinacija i upoznala mnogo ljudi, među kojima je i njezin suprug.

Raspisan treći krug natječaja za Erasmus+ mobilnost studenata Sveučilišta u Splitu

Na treći krug Natječaja za Erasmus+ mobilnost studenata u akademskoj se godini 2019/2020. mogu prijaviti redovni i izvanredni studenti Sveučilišta u Splitu, uz studente s posebnim potrebama i one slabijeg socioekonomskog statusa. Rok je za prijavu 13. rujna.

Veliki uspjesi CEEPUS mreže razmjene u 25 godina postojanja

Ove se godine obilježava 25. godišnjica postojanja CEEPUS mreže. U tom je periodu zabilježila brojke od 25 000 studenata i 20 000 profesora koji su sudjelovali u programu razmjene.