LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nikolina Vidaković
/NVIDAKOVIC
Datum registracije: 27.10.2018.
Zadnja aktivnost: 29.07.2020.
Nedjelja na Studentskom

KRIŽALJKA: Provjerite koliko dobro poznajete svoje bake i njihove izreke

U ovotjednom izdanju Nedjelje na Studentskom ispitajte koliko ste bakinih izreka zapamtili, što liječi upalu uha i od čega ćete dobiti rep!
Na današnji dan

Prije 131 godinu preminuo je Ivan Kukuljević Sakcinski

Ivan Kukuljević Sakcinski od mladih je dana pokazivao velik interes za književnost, bibliografiju i politiku. Danas se pamti njegova drama „Juran i Sofija“ i činjenica da je zahtijevao uvođenje hrvatskoga jezika kao službenog u škole i urede.
Na današnji dan

Ususret Međunarodnom danu prijateljstva studenti govore što najviše cijene u odnosu

Čovjek ne može sam funkcionirati u multikulturalnom svijetu koji ističe razlike među ljudima, a ne shvaća kako upravo zbog njih postaje jedna cijela i jedinstvena osoba. Međunarodni dan prijateljstva slavi povezivanje ljudi, a naši studenti povjerenje kao glavnu osobinu dobroga prijatelja.
Hladne slastice

Kuhajte sa Studentskim: oduševit će vas jednostavni sladoledi od vina

Sladoled od vina novina je na listi ljetnih osvježenja. Za vas smo isprobali i napisali vam dva recepta kojima ćete zadiviti ekipu na zajedničkom druženju i pokupiti komplimente.
Kultura u Istri

Organizatori Festivala mladog teatra otkrili detalje o polaznicima, premijerama i budućnosti manifestacije

Istarske Bale domaćin su trećeg izdanja Festivala mladog teatra u rujnu. Organizatori se ne boje otkazivanja te čak pozivaju na sudjelovanje u programu koji će biti po propisima trenutačne epidemiološke situacije.
Međunarodno izdanje

Festival mladog teatra osječke Akademije održat će se u Istri uz brojne radionice i predstave

Posjetite Bale u Istri od 12. do 20. rujna ako želite sudjelovati u nekoj od radionica za glumce ili u medijskoj, fotografskoj i nutricionističkoj radionici. Osim toga, očekuju vas i književna tribina, međunarodna konferencija i četiri predstave od kojih je jedna premijerna.
Sveučilište u Splitu

Diplomski studij Marine Fishery od jeseni na splitskom sveučilištu; otvorene su prijave

Besplatni diplomski studij prima deset studenata za sljedeću akademsku godinu. Donosimo vam popis potrebne dokumentacije za prijave koje su otvorene do 2. listopada. Upisi će se odvijati 13. i 14. listopada.
Dvojni studij

Zadarski studenti imaju priliku steći dvojnu diplomu – hrvatsku i talijansku

Novim dvojnim studijskim programom Sveučilište u Zadru želi promicati svoje studente te im pomoći u razvoju nacionalne i međunarodne karijere.
EUNICroatia

Ispričajte priču i osvojite sudjelovanje na Festivalu europske kratke priče!

Snimite kratak video do pet minuta i ispričajte originalnu priču o svojoj viziji Europske unije, kakvu želite ili o kakvoj sanjate. Donosimo informacije o procesu prijave, bodovanju i mogućim nagradama.
Studentski smještaj

Ponovno nezadovoljstvo naplatom stanarine; SC tvrdi da se maksimalno išlo na dobrobit studenata

Studentica SD-a „Cvjetno naselje“ nezadovoljna je naplatom punog iznosa stanarine za svibanj unatoč tome što se u studentski dom vratila tek 14. svibnja. Iz SC-a tvrde da se radilo na dobrobit studenata te da isti po povratku u dom potpisuju ugovor kojim pristaju na naplatu stanarine sukladno cjeniku.
Financijska potpora

HNB stipendira studente ekonomije, matematike, računarstva, prava i građevinarstva s 3000 kn mjesečno

Hrvatska narodna banka otvorila je natječaj za stipendiranje osam studenata, a moguće je i kasnije zaposlenje u tvrtki. Donosimo vam potreban popis dokumentacije.
Studentski smještaj

Splitski SC objavio Natječaj za smještaj u studentskim domovima

Rok je za prijavu 3. kolovoza 2020. godine, a privremene rang-liste bit će objavljene do kraja kolovoza. Pravo sudjelovanja u natječaju ostvaruju svi redoviti studenti državljani Republike Hrvatske i državljani članica EU-a s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj.
Studentski smještaj

Objavljen natječaj za smještaj u osječkim studentskim domovima

Ove se godine studenti mogu prijaviti na natječaj za smještaj u dvama domovima, ali i u novoizgrađenom paviljonu na Kampusu s rokom do 24. srpnja. Donosimo vam detalje za prijavu.
Studentski smještaj

Riječki Studentski centar raspisao natječaj za smještaj u studentske domove

Natječaj za smještaj u studentskim i učeničkim domovima u Rijeci otvoren je od 1. srpnja do 24. srpnja, uz iznimku onima koji rokove imaju i nakon tog datuma, a privremeni rezultati objavit će se najkasnije 10. kolovoza.
Nedjeljom na Studentskom

KRIŽALJKA: Koliko dobro poznaješ hranu iz crtića i menze?

Ovog tjedna donosimo vam križaljku na temu hrane. Provjerite koliko dobro poznajete povrće i voće, omiljenu hranu u menzi ili glazbene stihove i poslovice vezane upravo uz hranu!
Benefiti volontiranja u NGO sektoru

Volontiranje olakšava put prema tržištu rada; evo kako je zakonski definirano

Izmjene u Zakonu o volonterstvu 2013. godine uvelike su doprinijele razvoju ideje o volontiranju kao važnoj aktivnosti među mladima koja se ipak još mora njegovati. Takve aktivnosti potiču bolje međuljudske odnose, razumijevanje za članove zajednice, a nudi se i prilika za profesionalnim usavršavanjem.
Povratak u djetinjstvo

Donosimo 5 zanimljivosti o slavnom Tamagotchiju; neki studenti ne bi ih preporučili današnjoj djeci

Ova je igračka u svega nekoliko mjeseci postala hit devedesetih godina prošlog stoljeća. Tako je bila aktualna da pravi kolekcionari daju i do nekoliko stotina dolara za primjerak iz rijetkih kolekcija. Naši bi se studenti vrlo rado opet igrali, ali ne i preporučili Tamagotchije današnjoj djeci.
Filmske preporuke

Pet filmova koji potiču rasnu jednakost, a koje biste trebali pogledati

Amerika se opet susreće s rasizmom prema afroameričkom stanovništvu, a svijet oštro osuđuje takav čin i potiče toleranciju. Legendarni filmovi koje donosimo potiču razumijevanje životnog okruženja tog dijela američkog stanovništva.
FERIT

Studij Računarstva odsad umjesto jednog računarstva podijeljen u dva izborna bloka

Osječki FERIT nedavno je objavio izmjenu u dvama izbornim blokovima pri upisu na preddiplomski studij. Pojašnjavamo što to znači za buduće studente.
Prevoditeljski studiji

Struka tvrdi: Tržište još uvijek ne prepoznaje diplomirane prevoditelje

Utrka za zaposlenjem diplomiranih prevoditelja u struci ponekad može predstavljati problem jer nekolicina „nestručnjaka” smatra da je opće poznavanje jezika dovoljno za prevođenje. Od iskusnih sugovornika doznajemo što je ipak presudno za stručno, točno i tečno prevođenje s jednog jezika na drugi.