LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska potpora

Dodjeljuju se stipendije hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom za program Hubert H. Humphrey

Kandidati bi trebali pokazati potrebno iskustvo, vještine i predanost te konkretno ilustrirati kako će imati koristi od Humphrey programa.

Kandidati bi trebali pokazati potrebno iskustvo, vještine i predanost te konkretno ilustrirati kako će imati koristi od Humphrey programa.

U suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Agencijom za mobilnost i programe Europske unije, Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država raspisalo je natječaj za stipendije za program Hubert H. Humphrey u sljedećoj akademskoj godini.

Stipendije se dodjeljuju zaposlenim hrvatskim državljanima s visokom stručnom spremom koji imaju iskustva u rukovođenju te pet godina radnog iskustva u jednom od četiri niže navedena područja, a koji izvrsno poznaju engleski jezik. Valja istaknuti kako nisu namijenjene za razdoblje studija i ne omogućuju stjecanje akademskog naziva u SAD-u.

Kandidati moraju imati iskustva u ovim područjima: ljudski i institucionalni kapaciteti (gospodarski razvoj, financije i bankarstvo, analiza javne politike i javna uprava, tehnologijska politika i upravljanje, upravljanje ljudskim resursima), prava i slobode (komunikacije i novinarstvo, sloboda i vjeroispovijesti, pravo i ljudska prava, politika sprečavanja trgovine ljudima), održiva zemlja (poljoprivredni i ruralni razvoj, upravljanje prirodnim resursima, politika zaštite okoliša i klimatske promjene) te napredne zajednice (zarazne bolesti, javno-zdravstvena politika i upravljanje, HIV/AIDS – politika i prevencija, zlouporaba droga – edukacija, liječenje i prevencija, obrazovno upravljanje, planiranje i politika, upravljanje u visokom obrazovanju, podučavanje engleskoga kao stranoga jezika (TOEFL)). 

Prijave se podnose elektronički na poveznici, na engleskom jeziku, do 2. srpnja 2021. godine u 23:59.

Kandidati bi trebali pokazati potrebno iskustvo, vještine i predanost te konkretno ilustrirati kako će imati koristi od Humphrey programa. Podnositelji zahtjeva također trebaju navesti kako bi njihovo sudjelovanje koristilo njihovoj instituciji i zajednici. Sve će prijave proći kroz tehničke i akademske preglede. Hrvatsko-američki timovi obavljat će intervjue s kandidatima koji prođu prvi krug, a zakazani su za početak rujna ove godine. Finalisti programa birat će se prema rezultatima intervjua te će zaprimiti službeni dokument o primitku stipendije/programa u ožujku 2022. godine. 

U Natječaju stoji kako će finalisti Humphrey programa biti obvezni ispuniti TOEFL (Test of English as a Foreign Language) do listopada ove godine. Dobra je vijest da Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj pokriva registraciju i naknadu pristupanja ispitu. 

Na službenoj internetskoj stranici Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj nalaze se detaljne informacije o natječaju. Infomracije o cjelokupnoj ideji programa stipendiranja, sveučilištima domaćinima i bivšim polaznicima programa nalaze se ovdje.
FOTO: PIXABAY