LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ela Smoljan
/ESMOLJAN
Datum registracije: 02.11.2019.
Zadnja aktivnost: 24.02.2020.
Problem studentske prehrane

Studentica s celijakijom otkrila kako je biti student s posebnim režimom prehrane

– Život bez glutena zahtijeva veće promišljanje i planiranje obroka, ali u konačnici zdraviji odabir prehrane. – ističe zagrebačka studentica.
Erasmus+ projekt

U tijeku prijave za projekt #YouthAgainstCyberbullying; odabrani polaznici putuju u Kopenhagen

Pet mladih osoba imaju priliku biti odabrane za put u Kopenhagen gdje će se educirati o cyberbullyingu u sklopu projekta #YouthAgainstCyberbullying. Sve što trebaš je napisati motivacijsko pismo i imati između 18 i 25 godina.
Maturanti o državnoj maturi

Maturanti su nam otkrili pripremaju li se za državnu maturu i koliko im škola u tome pomaže

Bliži se državna matura i maturanti su pred odabirom fakulteta koji će im kasnije odrediti buduće zanimanje. Pitali smo maturante kako se pripremaju za tako važan ispit.
Sveučilište u Rijeci

Još jedno hrvatsko sveučilište dobiva dva tražena studija – logopediju i farmaciju

Već posljednjih nekoliko godina studij logopedije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu u Zagrebu najpopularniji je izbor među maturantima. Do ove je godine to bio jedini studij logopedije u Hrvatskoj, no ovogodišnji maturanti moći će upisati logopediju i na Sveučilištu u Rijeci. Uz to, uskoro se u Rijeci pokreće još jedan traženi studij – farmacija.
Društvene mreže

Nema više umornih očiju zbog kasnonoćnih dopisivanja – WhatsApp uvodi Dark Mode

WhatsApp uvodi opciju Dark Mode koja mijenja pozadinu u tamnije boje. Na ovaj način smanjuje se napetost i umor tijekom dugih noćnih dopisivanja.
Grad Rijeka

Donosimo raskošan program otvorenja Europske prijestolnice kulture u nikad aktivnijoj Rijeci

Grad Rijeka je ove godine postala Europska prijestolnica kulture, točnije tu titulu dobiva 1. veljače 2020. godine. Od ranog jutra, na više od 30 lokacija u središtu grada na Rječini, bit će održan program koji će Rijeku pretvoriti u europsku metropolu kulture. Donosimo vam raskošan cjelodnevni i noćni program.
Operacijski sustav

Odnedavno obustavljena tehnička podrška za Windows 7

Nakon 10 godina podrška za Windows 7 završila je 14. siječnja 2020. Microsoft više ne pruža tehničku podršku vezanu uz bilo kakve poteškoće, softverska ažuriranja i sigurnosna ažuriranja ili popravke.
Na današnji dan

Opis grba, zastave i himne Republike Hrvatske uređuje se zakonom donesenim prije 29 godine

Zastava, grb i himna glavni su simboli države, a 21. prosinca 1990. godine službeno je donesen zakon kojim se uređuje njihov opis.
Protivljenje odluci Riječke nadbiskupije

Učenici danas prosvjeduju zbog premještaja vjeroučitelja: „Ta škola neće niti ista bez njega.”

Vjeroučitelj Marin Miletić nakon govora na Trgu bana Josipa Jelačića povodom štrajka u školama prisilno odlazi iz Prve sušačke hrvatske gimnazije u Rijeci gdje je radio 14 godina. Učenici prosvjeduju!
Priprema za Božić

Mise zornice u domu na Savi krcate studentima; don Damir Stojić objavio fotografiju prve

Tijekom čitavog Došašća od ponedjeljka do petka u 6:00 ujutro održavaju se mise zornice u SD „Stjepan Radić“ u kinodvorani Forum uz vodstvo svećenika don Damira Stojića koji je prvog dana na svojem Facebooku objavio fotografiju krcate dvorane.
Konferencija

Obrazovna konferencija Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska uz mnoge će paneliste dati odgovore na pitanja o obrazovanju

U sklopu Interlibera 15. studenog održat će se konferencija Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska na kojoj će brojni panelisti dati odgovore na pitanja o školstvu i novoj reformi školstva.