LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Magični recepti

FOTO: Pripremite Harry Potter hranu i uživajte u maratonu

Smatrate da nije prerano započeti s božićnim filmovima i ostalim aktivnostima koje doprinose božićnom ugođaju? Na pravom ste mjestu jer ćete s nama i ostatkom bezjaka zaroniti u svijet magije!

Smatrate da nije prerano započeti s božićnim filmovima i ostalim aktivnostima koje doprinose božićnom ugođaju? Na pravom ste mjestu jer ćete s nama i ostatkom bezjaka zaroniti u svijet magije!

S odbrojavanjem dana do Božića možete ozbiljno početi ako već niste, a s obzirom na to da je prva adventska nedjelja na pragu, vrijeme je da počnete s Harry Potter maratonom. Kako bi božićni ugođaj bio što bolji, uz filmove pripremite grickalice i slastice kojima ne bi odoljela ni ekipa iz Hogwartsa! 
Vezano: Vodimo vas na nezaboravno putovanje čarobnjačkim svijetom Harryja Pottera
Prije nego što se bacite na fotogaleriju recepata i zaronite u magični svijet, donosimo vam nekoliko zanimljivosti koje će vas ili usrećiti ili još više baciti u depresiju kada se sjetite da svijet Harryja Pottera ne postoji – barem tako kažu:
  • Školarina je u Hogwartsu besplatna. Naime, prije koju godinu došlo je do rasprave o cijeni obrazovanja na Hogwartsu jer su se neki, uzimajući u obzir sve troškove, složili da bi prosječni iznos školarine bio oko 43 301 dolar, odnosno za sedam godina koliko traje školovanje, iznos bi bio 303 107 dolara. Tu je informacija demantirala J. K. Rowling kada je na svojem Twitteru napisala da ministarstvo magije pokriva sve troškove školovanja ondje.
  • J.K. Rowling i Harry Potter imaju rođendan isti dan, 31. srpnja.
  • Dementori su nastali kao posljedica autoričine borbe s depresijom nakon majčine smrti.
  • Quidditch je nastao nakon što se autorica posvađala s dečkom.
  • Plačljiva Mirta u stvarnom je životu bila stara 36 godina iako je glumila učenicu.
  • Dumbledore je gej.
  • Helena Bonham zadržala je zube koje su joj pripale zbog uloge Bellatrix te ih i sada ponekad izvadi ako se zaželi lika.
FOTO: PEXELS