Butterbeer kokice
Od sastojaka potrebni su vam: kokice, 1 žličica sode bikarbone, 1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića, 4 žličice ekstrakta vanilije, 1 žličica ekstrakta badema, 1 žličica ekstrakta maslaca, 3/4 žličice ruma, 8 žlica neposoljenog maslaca, 3 žlice melase, 1 žlica vode, 1/4 žličice soli. Stavite kokice u veliku posudu i ostavite sa strane,a na lim za pečenje stavite papir za pečenje. U malu posudu stavite sodu bikarbonu, muškatni oraščić i klinčiće te to odložite sa strane. U malu posudu dodajte ekstrakt vanilije, ekstrakt badema, ekstrakt maslaca i ekstrakt ruma te također stavite sa strane.. Maslac, šećer, melasu, vodu i sol kuhajte u srednje velikoj posudi s debelim dnom na umjerenoj vatri dok temperatura ne dosegne 180 stupnjeva uz povremeno miješanje. Pažljivo umiješajte smjesu ekstrakata, a zatim smjesu sode bikarbone/začina; prelijte karamelu preko smjese kokica/orašastih plodova.
Kokice promiješajte kako bi se po svima rasporedila karamela. Kokice raširite na pripremljeni lim za pečenje. Ostavite kokice da se ohlade, a zatim ih razdvojite te čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi. FOTO: Pixabay