Peciva od bundeve
1/2 šalice pirea od bundeve, 1 žlica maslaca, 1/2 mljevenog češnjaka, 1/2 cheddar sira (naribanog), 1/8 žličice kadulje, 1/4 žličice soli, 1/4 žličice luka u prahu, 1/4 žličice papra. Recept za tijesto za pitu možete pronaći na poveznici: https://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_pie_crust/. Pire pomiješajte s maslacem koji je bio na sobnoj temperaturi te umiješajte češnjak, sir i začine, a zatim to stavite sa strane. Ravnu površinu pospite s malo brašna, a tijesto razvaljajte na manje od pola centimetra debljine te ga izrežite na krugove velike oko 4 centimetra ili veće. Pola žličice smjese od pirea od bundeve ili manje stavite na jednu stranu kruga, drugu presavijte preko i napravite polumjesec, a rubove pritisnite vilicom. Napravite tri reza po tijestu kako bi imalo zraka. Premažite peciva s jajima te ih pecite na papiru za pečenje u licu dok ne pozlate, oko 15-20 minuta na 180-200 stupnjeva. FOTO: Pixabay