LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Klub studenata fonetike Eufonija

Klub studenata fonetike Eufonija - Studentski.hr
ksf.eufonija@ffzg.hr
(+385) 91 794 3929

Klub studenata fonetike Eufonija osnovan je 2013. godine s ciljem unapređivanja i promicanja obrazovnih, društvenih i kulturnih interesa studenata fonetike Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Problematiziraju se aktualna pitanja vezana uz studij fonetike te se organiziraju različite aktivnosti studenata koje mogu doprinijeti kvaliteti samog studija te olakšati studentima da vlastitom inicijativom i projektima sudjeluju u ispunjavanju tog cilja. Klub uspješno surađuje s matičnim Odsjekom, a dosad je uspio ostvariti suradnju i s drugim studentskim udrugama i organizacijama, kao što su Radio Student i TV Student na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, te s Odsjekom za Informacijske znanosti na Filozofskom fakultetu i projektom Studenti čitaju djeci - u svrhu promicanja knjiga i čitanja. KSF Eufonija u 2014. godini promicao je fonetiku kao znanost o govoru na Festivalu znanosti te na Znanstvenom pikniku. Teme su bile Slušanje i govor – trikovi, a djeci i mladima na interaktivne se načine prikazalo kako izgledaju govorni zvukovi, kako ih slušamo i čujemo, kako ih proizvodimo. U toj je godini počeo i projekt Edukacijski trening za nefonetičare FonET koji će se održavati svake godine. Na FonET-u studenti i profesori fonetike studentima cijelog Sveučilišta u Zagrebu predstavljaju svoju struku i koje se iz nje sve blagodati mogu izvući.

Redovni članovi KSF Eufonije su svi studenti i apsolventi prediplomskih i diplomskih studija fonetike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U aktivnostima Kluba mogu sudjelovati svi zainteresirani.

Fonetičari proučavaju teme vezane uz glas, izgovor, govorni zvuk, psihoakustiku, učenje stranih jezika, retoriku, neverbalnu komunikaciju, sluh i slušanje, anatomiju grkljana i slušnog puta, fonologiju i glasnike, fonetsku transkripciju, verbotonalnu metodu i ostalo.