LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt SIMS

Novinarska akademija: Održana edukacija o novim pristupima medijskom izvještavanju

Studenti diplomskog studija novinarstva, sudionici projekta SIMS, pobliže su se upoznali s novim pristupima medijskom izvještavanju.

Studenti diplomskog studija novinarstva, sudionici projekta SIMS, pobliže su se upoznali s novim pristupima medijskom izvještavanju.

U tijeku je prva Novinarska akademija, aktivnost projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr, kojom se jačaju novinarske kompetencije studenata diplomskog studija novinarstva. Tijekom Novinarske akademije studenti pohađaju 10 cjelodnevnih edukacija posvećenih problematici socijalno ranjivih skupina ili specifičnostima novinarskog rada i novinarskih kompetencija, a jedna od edukacija održala se u utorak, 20. srpnja. 

Edukaciju pod nazivom Novi pristupi medijskom izvještavanju održao je Zvonimir Pelko, stručnjak za medije i marketing s dugogodišnjim iskustvom rada u medijima.
 
Nastavak je to prethodne edukacije o novim pristupima medijskom izvještavanju na kojoj su se studenti upoznali s temeljnim medijskim pojmovima i načinima na koje su se oni mijenjali tijekom povijesti, ali i o posljedicama tih transformacija na medijsko tržište i rad u medijima općenito. Na jučerašnjoj su edukaciji studenti mogli saznati kako pristupiti medijskom izvještavanju u doba društvenih mreža te kako prilagoditi novinarski sadržaj za različite vrste medija.

Sutrašnja edukacija deveta je po redu radionica u ovom ciklusu Novinarske akademije koji traje do kraja srpnja. Informacije o ostalim održanim radionicama, kao i budućima, dostupne su na stranici projekta

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.
Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za razvoj mladih.
 
FOTO: CENTAR ZA RAZVOJ MLADIH