LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Blagodati omiljenoga ljetnog voća

7 razloga zašto biste češće trebali jesti lubenice

Stiglo je ljeto i sezona lubenica. Saznajte koje blagodati vašem organizmu donosi redovita konzumacija mnogima omiljenoga ljetnog voća.

Stiglo je ljeto i sezona lubenica. Saznajte koje blagodati vašem organizmu donosi redovita konzumacija mnogima omiljenoga ljetnog voća.

Jedno od najomiljenijih ljetnih voća je lubenica koja, osim što služi kao osvježenje u vrućim ljetnim danima, odlična je za zdravlje. Vjerujemo kako niste znali koje sve blagodati krije zato je vrijeme da saznate i počnete je što više konzumirati.

Služi za detoksikaciju

Svima je već poznato kako je lubenica prirodni diuretik, odnosno da pomaže tijelu kako bi se oslobodilo viška nakupljenih toksina. Važno je napomenuti kako je odlična za konzumaciju zato što hidritizira naše tijelo.

Ima odličan učinak za kožu

S obzirom da se lubenica sastoji od 93% vode i sadrži mnogo vitamina i antioksidansa, ima odlične učinke za vašu kožu poput obrane od starenja. Osim što će vam pomoći zadržati mladenački izgled, štiti i od sunca.

Pomaže u borbi protiv raka i srčanih udara

Lubenica sadrži visoke razine likopena koji djeluje poput antioksidansa i tako se bori protiv kemikalija u našemu tijelu. Znanstvenici su otkrili da plodovi koji sadrže likopen mogu smanjiti rizik stvaranja određenih vrsta raka, ali i srčanih udara.

Regulira cirkulaciju

Odlično je što opušta crvene krvne žile koje poboljšavaju cirkulaciju, ali i libido. Kora lubenice sadrži citrulin - aminokiselinu koja se pretvara u arginin koji poboljšava cirkulaciju te održava naše srce zdravim.

IZVOR: Tumblr

Smanjuje upale

Ovo voće bogato je antioksidansima i fenolnim spojeva koji pomažu kod smanjenja upale. Posebno je bogata karotenoidima koji pomažu u smanjenju upala i štetnih radikala u tijelu. Osim toga, lubenica sadrži antocijan koji također smanjuje upalu.

Podiže raspoloženje

Osim što poboljšava cirkulaciju, poboljšava i raspoloženje. Opuštanjem crvenih krvnih žila pomaže kod neuronskih oštećenja čestica amonijaka.

Ublažava bolove u mišićima

Ukoliko imate upalu mišića nakon trenigna, lubenica će vam ublažiti bolove. Antoncijan koji se nalazi u lubenici smanjit će vašu upalu, ali i spriječiti buduća oštećenja mišića.

Svakako isprobajte ove nezaboravne trikove s lubenicom koji će vam odlično doći na ljetnim tulumima.

FOTO: FLICKR/HARSHA K R