LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Udruga Pravnik i Klub studenata fonetike Eufonija

Održane radionice govorničkih vještina za pravnike

Predsjedništva dviju studentskih udruga prepoznala su potrebu za međusobnom suradnjom. Za studente zagrebačkog Pravnog fakulteta budući profesori retorike osmislili su petodnevnu edukaciju.

Predsjedništva dviju studentskih udruga prepoznala su potrebu za međusobnom suradnjom. Za studente zagrebačkog Pravnog fakulteta budući profesori retorike osmislili su petodnevnu edukaciju.

U tjednu od 7. do 11. ožujka 2016. godine na Pravnom fakultetu u Zagrebu u večernjim se terminima održala zatvorena edukacija za studente prava. Suočeni s teškim kolegijima i zahtjevnim ispitima, mladi pravnici vrlo rijetko rade na svojim govorničkim vještinama: imaju problema s pisanjem govora, razumijevanjem argumentacije i govornom izvedbom. Kako bi bili konkurentniji na tržištu rada i stekli vlastito zadovoljstvo, studenti iz Udruge Pravnik odlučili su se za pomoć obratiti studentima govorništva na Filozofskom fakultetu u Zagrebu okupljenima u Klubu studenata fonetike Eufonija.

- Naši su pravnici publika kakvu svaki govornik može samo poželjeti! Imaju golem interes, odlično surađuju i gušt je raditi s njima. Ideja je odlična i super razrađena te koristi i jednoj i drugoj strani sudionika. - rekla je Mirna, studentica govorništva i češkog jezika.

Studenti govorništva u pet su dana organizirali sedam različitih predavanja, vježbe te čak dva praktična iskustva. Naučili su sastaviti i izvesti uvjeravački govor te odabrati pravilnu argumentaciju u pravničkom diskurzu. Od retoričara su mogli slušati o neverbalnoj komunikaciji, multimodalnoj argumentaciji, argumentacijskim pogreškama, prezentacijskim vještinama, kompoziciji govora te o pravilnom izgovoru hrvatskog standardnog jezika.

Foto: KSF Eufonija

  Izrazito mi je drago što nam je Ana Vlah, iz Eufonije pristupila s idejom za ovaj projekt. Vrlo pozitivne reakcije dobivam od svih kolega s prava, vidi se da im je drago što su se javili i jako angažirano sudjeluju. Kolege iz Eufonije drže izvrsna predavanja i vježbe i jako su pristupačni i opušteni, puno se smijemo i atmosfera na radionicama nam je odlična. – ističe Petar Zubić potpredsjednik Udruge Pravnik

Foto: KSF Eufonija

 Radionicu bih preporučila svima koji se susreću s bilo kakvom vrstom govora i komunikacije koja mora biti na profesionalnoj razini. Svi koji su pravnici ili ekonomisti bi svakako trebali vježbati svoj govor i govorničke sposobnosti.  poručuje Iva, polaznica radionice.

Dvije će studentske udruge nastaviti suradnju i na ostalim projektima, a s ovakvom idejom možda potaknu i ostale da im se priključe. Pravnih, financijskih i retoričkih savjeta nikada dosta.

Ana Vlah i Karlo Kožina, predsjednik Udruge "Pravnik"
FOTO: IVAN UHODA/KSF EUFONIJA