LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STUDENTSKE UDRUGE

Hrvatska škola Outward Bound

Hrvatska škola Outward Bound - Studentski.hr
office@outwardboundcroatia.com

Outward Bound Croatia organizacija je koja provodi programe iskustvenog učenja u prirodi i omogućuje mladima da otkriju svoj potencijal i stvore bolju budućnost za sebe i svoju zajednicu.

Organizaciju je 2005. godine osnovala grupa uglednih osoba iz znanstvenih, pustolovnih i poslovnih krugova, s ciljem da međunarodno priznatu Outward Bound metodu rada s mladima dovede u Hrvatsku.

Danas smo punopravni član međunarodne mreže Outward Bound International, koja objedinjuje vodeće organizacije iskustvenog učenja u prirodi i garantira visoku kvalitetu provedbe programa i sigurnosti na terenu.

Naš cilj je potaknuti mlade ljude da pomaknu vlastite granice i otkriju da mogu puno više nego što misle da mogu.

Outward Bound program je autentična pustolovina koja polaznike smješta izvan zone udobnosti. Putem izazova u prirodi, polaznike potičemo da spoznaju više o sebi i razviju važne životne vještine:

samopouzdanje,
otpornost,
suosjećanje
suradnju,
komunikacijske vještine,
predvodništvo i
odgovornost

Programe provodimo u suradnji s hrvatskim i internacionalnim školama, ustanovama socijalne skrbi, skupinama mladih, a ponekad i s odraslima.

Duljina programa, razina izazova i same aktivnosti u prirodi pomno su odabrane i prilagođene uzrastu, ciljevima i motivaciji grupe.

Naš edukacijski centar nalazi se usred netaknute prirode Like, u Velikom Žitniku, a Outward Bound programe provodimo i u Slavoniji, u Cerničkoj Šagovini.

Osim programa iskustvenog učenja u prirodi, na razvoju potencijala i kompetencija mladih radimo i kroz međunarodne projekte neformalnog obrazovanja u sklopu Erasmus+ programa.

Od naših početaka velik doprinos organizaciji pružaju lokalni i međunarodni volonteri te smo i organizatori brojnih projekata u sklopu Europskih snaga solidarnosti kojima podržavamo razvoj zajednice u kojoj djelujemo.