LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PROBLEM ZVAN ALUMINIJ

Je li opasno polizati poklopac jogurta?

Prema njemačkom saveznom institutu za procjenu rizika, aluminij predstavlja najveći rizik kad korodira u kontaktu s kiselinama ili solju, međutim nije opasan baš u svim situacijama o kojima se priča.

Prema njemačkom saveznom institutu za procjenu rizika, aluminij predstavlja najveći rizik kad korodira u kontaktu s kiselinama ili solju, međutim nije opasan baš u svim situacijama o kojima se priča.

Aluminij je jedan od najčešće korištenih metala u svijetu i nalazi se u mnogim predmetima koje svakodnevno koristimo poput limenki, aluminijskih folija, jednokratnih posuda, pa čak i u nekim prehrambenim proizvodima. 

Kako do svjetskog vrha uz fakultetske obaveze? Slavni sportaši će otkriti tajnu uspjeha na zagrebačkom fakultetu


Prema njemačkom saveznom institutu za procjenu rizika, aluminij predstavlja najveći rizik kad korodira u kontaktu s kiselinama ili solju, međutim pakiranja su obložena zaštitnim slojem koji sprečava da aluminij dospije u hranu, što znači da lizanje poklopca jogurta ne predstavlja rizik po zdravlje.

Studentski časopis Medicinar traži ilustratore za novi broj – prijave su u tijeku


Ipak, treba biti oprezan kada koristimo aluminijsku foliju ili jednokratne aluminijske posude. Ako u kontaktu s njima dođe kisela ili slana hrana, velika količina aluminija može se prenijeti na hranu. Zato ne bi trebalo umatati u aluminijsku foliju narezane jabuke, rajčice i sir, kao ni marinirano meso.

Advent stiže u još jedan studentski dom uz tople napitke i poslastice već od 1 eura


Preporučena doza aluminija koju bismo trebali unijeti u organizam je manje od jednog miligrama po kilogramu tjelesne težine tjedno, a da bi se on sveo na najmanju razinu preporuka je koristiti staklene ili keramičke posude za kuhanje i skladištenje hrane. 
FOTO: UNSPLASH