LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
zdravija varijanta

Jagode u drugom obliku: imaju okus kao bomboni

Ako želite sami sebe uvjeriti da jedete gumene bombone, a zapravo jesti voće, ovo je za vas.

Ako želite sami sebe uvjeriti da jedete gumene bombone, a zapravo jesti voće, ovo je za vas.

Svi ponekad volimo zavaravati sami sebe, pogotovo kada je u pitanju hrana. Koliko je zdrava, odnosno nezdrava, koliko je previše, odnosno premalo. Ako želite sami sebe uvjeriti da jedete gumene bombone, a zapravo jesti voće, ovo je za vas.
 

Ne bacajte hranu

 

Ako imate jagode koje već predugo stoje u frižideru ili ako samo volite slatko, ali ne i posljedice koje nosi, počastite se sušenim jagodama. Ovaj recept koncentrira okuse jagoda; što su ukusnije u početku, to će bolje biti osušene. Potrebna su vam samo dva sastojka: jagode i sok od jabuke, prema PerchanceToCook.com.

Za ovaj recept trebat će vam vremena i strpljenja, ali rezultat su osušene jagode koju su još uvijek sočne u sredini. Kao gumeni bomboni, ali sočniji. Osušene jagode duže će trajati nego svježe, a možete ih jesti same ili s jogurtom, zobenom kašom ili nečim trećim.

 

Kako ih napraviti?

 

1. Narežite jagode na četvrtine.

2. Stavite jagode i sok od jabuke u zdjelu i promiješajte. Pustite jagode da se natapaju u soku od jabuke 30 minuta i zatim ih ocijedite.

3. Zagrijte pećnicu na najnižu razinu.

4. Rasporedite jagode na pleh obložen papirom za pečenje i pecite tri i pol sata. Pazite da za to vrijeme okrenete lim za kolačiće svakih 30 minuta. Pecite dok se jagode ne osuše po rubovima, ali još uvijek budu sočne u sredini. Ako se još trebaju peći nakon tri i pol sata, povećajte temperaturu na 250 stupnjeva i pecite 20 minuta (pripazite na njih za to vrijeme).

5. Ostavite da se ohladi.

 
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA