LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
zdravija varijanta

Jagode u drugom obliku: imaju okus kao bomboni

Ako želite sami sebe uvjeriti da jedete gumene bombone, a zapravo jesti voće, ovo je za vas.

Ako želite sami sebe uvjeriti da jedete gumene bombone, a zapravo jesti voće, ovo je za vas.

Svi ponekad volimo zavaravati sami sebe, pogotovo kada je u pitanju hrana. Koliko je zdrava, odnosno nezdrava, koliko je previše, odnosno premalo. Ako želite sami sebe uvjeriti da jedete gumene bombone, a zapravo jesti voće, ovo je za vas.
 

Ne bacajte hranu

 

Ako imate jagode koje već predugo stoje u frižideru ili ako samo volite slatko, ali ne i posljedice koje nosi, počastite se sušenim jagodama. Ovaj recept koncentrira okuse jagoda; što su ukusnije u početku, to će bolje biti osušene. Potrebna su vam samo dva sastojka: jagode i sok od jabuke, prema PerchanceToCook.com.

Za ovaj recept trebat će vam vremena i strpljenja, ali rezultat su osušene jagode koju su još uvijek sočne u sredini. Kao gumeni bomboni, ali sočniji. Osušene jagode duže će trajati nego svježe, a možete ih jesti same ili s jogurtom, zobenom kašom ili nečim trećim.

 

Kako ih napraviti?

 

1. Narežite jagode na četvrtine.


2. Stavite jagode i sok od jabuke u zdjelu i promiješajte. Pustite jagode da se natapaju u soku od jabuke 30 minuta i zatim ih ocijedite.

3. Zagrijte pećnicu na najnižu razinu.

Posjetite Živu knjižnicu i otkrijte priče koje nećete pronaći na policama



4. Rasporedite jagode na pleh obložen papirom za pečenje i pecite tri i pol sata. Pazite da za to vrijeme okrenete lim za kolačiće svakih 30 minuta. Pecite dok se jagode ne osuše po rubovima, ali još uvijek budu sočne u sredini. Ako se još trebaju peći nakon tri i pol sata, povećajte temperaturu na 250 stupnjeva i pecite 20 minuta (pripazite na njih za to vrijeme).

5. Ostavite da se ohladi.

Studenti ovog sveučilišta od jeseni mogu upisati novi izborni kolegij, većina nastavnih sati provodi se na terenu


 
IZVOR: PERCHANCETOCOOK.COM
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA