LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Filozofski fakultet

Program Mjeseca hrvatske knjige 2023. u Knjižnici Filozofskog fakulteta: Gdje prevoditelji postaju prevoditelji

Knjižnica će obilježiti ovaj događaj napetim prevodilačkim dvobojima, predavanjima, radionicama i slično.

Knjižnica će obilježiti ovaj događaj napetim prevodilačkim dvobojima, predavanjima, radionicama i slično.

Knjižnica Filozofskog fakulteta obilježit će Mjesec hrvatske knjige u periodu od 16. listopada do 15. studenog u konferencijskoj dvorani na drugom katu Knjižnice. Bit će održan niz predavanja, panel-rasprava i okruglih stolova na temu književnog prevođenja u kojima će sudjelovati nastavnici, alumni i studenti Filozofskog fakulteta.
 

Ambasadori


FOTO: Baby Lasagna i mačak Stipe dobili svoju ilustriranu priču


Uz mnoštvo zanimljivih sudionika istaknuli bismo tri predavanja naših poznatih prevoditeljica Ksenije BanovićĐurđice Čilić te ambasadorice ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige Ande Bukvić Pažin.

Na panel-raspravama iskusni prevoditelji govorit će o suradnji prevoditelja i autora, o izazovima književnog prevođenja i zašto je baš književno prevođenje posao iz snova. 
 

Prevodilački dvoboj


U suorganizaciji s Društvom hrvatskih književnih prevodilaca održat će se nekoliko prevodilačkih dvoboja poznatih pod nazivom U prevodilačkom ringu. Predstavit će se i aktivnosti književnog prevođenja pri studentskim klubovima. Također, u predvorju Knjižnice bit će postavljena izložba književnih prijevoda nastavnika, alumna i studenata Filozofskog fakulteta.

Loša vijest za fanove: Britney Spears odustala od glazbene karijere


Ovo je samo dio programa, a za više informacija posjetite stranicu Knjižnice Filozofskog fakulteta ili zapratite događaj na Facebook i Instagram profilu Knjižnice i budite u toku sa svim aktualnim novostima vezanim uz događanja.

IZVOR: PR, FILOZOFSKI FAKULTET, URED ZA INFORMIRANJE
FOTO: PR, URED ZA INFORMIRANJE/ FILOZOFSKI FAKULTET