LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hit knjige ovog ljeta

Što čitati? Donosimo 5 ljetnih bestselera

Iskoristite ljetni odmor za užitak u nekoj od najpopularnijih knjiga.

Iskoristite ljetni odmor za užitak u nekoj od najpopularnijih knjiga.

Ako tražite nešto za čitanje što nisu skripte i literatura za fakultet, donosimo kratki pregled ljetnih bestselera.

 

Elin Cullhed: Euforija

 

Euforija je roman o Sylviji Plath pisan u prvom licu fokusirajući se na zadnju godinu njezina života prije tragičnog događaja. Knjiga govori o borbi žena sa izazovima majčinstva i pritiscima patrijarhalnog društva te željom za ostvarivanjem vlastitih ambicija.
 

“Euforiju je bolno čitati, ali – usred sve te patnje − ona je i veličanstvena. Roman je to koji se bavi vječnim problemom žena: kako je biti rascijepljen između sebe same i bivanja majkom” – Dala-Demokraten


 
Euforija, FOTO: Fraktura


 

Robert B. Cialdini: Utjecaj

 

Popularni bestseler Roberta Cialdinija duboko analizira sedam ključnih principa utjecaja (reciprocitet, privlačnost, društveno potvrđivanje, autoritet, oskudica, obvezivanje i dosljednost te jedinstvo). Autor raspravlja o tome kako ljudi prihvaćaju zahtjeve drugih, čak i kada to možda ne bi trebali. Osim toga, knjiga istražuje kako se ova saznanja mogu etički primijeniti kako u poslovnim tako i u osobnim relacijama. Vođen svojim iskustvima, Cialdini je napisao cjeloviti vodič za korištenje ovih principa u poticanju drugih da rade u našu korist.

 
Utjecaj, FOTO: Hoću knjigu

Frédéric Beigbeder: Brana na Atlantiku

 

Djelo francuskog pisca Frédérica Beigbedera istražuje autorovu prošlost koju doživljava kao prepreku koja ga dijeli od sadašnjosti. Autor u romanu iznosi vlastita iskustva djetinjstva provedenog među rastavljenim roditeljima, adolescencije i permisivnosti sedamdesetih.
 

"Vrijeme je prošlo. Zabava je gotova. Samoću može pobijediti samo ljubav" - OceanMore


 
Brana na Atlantiku, FOTO: OceanMore
 


Slobodan Šnajder: Anđeo nestajanja

 

Među bestselerima domaćih autora Šnajderov je povijesni ep „Anđeo nestajanja“. Samo djelo je 'hommage' gradu Zagrebu i njegovim tihim herojima i prati putovanje glavne protagonistice Anđe Berilo koje odražava kolektivnu sudbinu jednog naroda i grada. Ističe snažne ideale koji opstaju čak i kad rezultiraju nepovratnim razočaranjima.

 
Anđeo nestajanja, FOTO: Fraktura
 

 

Zagreb ostaje bez jedne od najvećih knjižara u centru grada


Jo Nesbo: Krvavi mjesec

 

„Krvavi mjesec“ trinaesti je nastavak serijala poznate autorice Jo Nesbo. Ovaj kriminalistički roman govori o glavnom liku Harry Hole-u koji uz pomoć prijatelja iz djetinjstva sklonog dilanju kokaina, korumpiranog policajca i psihologa koji umire od raka nastoji otkriti misteriju i dokazati svoju nevinost. Za ostvarenje svog cilja ima svega deset dana.

 
Krvavi mjesec, FOTO: Mozaik knjiga
 


 


 

IZVOR: FRAKTURA.HR
FOTO: PIXABAY, FRAKTURA, HOĆU KNJIGU, OCEANMORE, MOZAIK