LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
IZGLASAVANJE PODRŠKE MINISTRICI

Blaženka Divjak ostaje ministrica; prikupili smo reakcije studenata na tu odluku

Danas je na dnevnome redu Hrvatskog sabora bilo pitanje hoće li ministrica Divjak ostati na svojoj funkciji. Nakon glasovanja oporba ipak nije uspjela izglasati njezin opoziv.

Danas je na dnevnome redu Hrvatskog sabora bilo pitanje hoće li ministrica Divjak ostati na svojoj funkciji. Nakon glasovanja oporba ipak nije uspjela izglasati njezin opoziv.

Blaženki Divjak, nakon što joj su joj se pripisivali višestruki propusti koji su narušili obrazovni sustav, iskazano je povjerenje saborskih zastupnika te ostaje na poziciji ministrice.

Podsjetimo, sustav obrazovanja uzdrman je već neko vrijeme. Nakon dugotrajnog štrajka prosvjetara jedva se našla zajednička riječ Vlade i sindikata. Zatim je nastao kaos oko imenovanja Hrvatskih studija fakultetom. Najnovija je vijest i kaznena prijava protiv ministrice koju je podnio Fakultet hrvatskih studija – stavlja joj se na teret da u postupku reakreditacije Hrvatskih studija nije, nakon što je primila pozitivnu Akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje, izdala potvrdu o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti visokoga obrazovanja i znanstvene djelatnosti.


Vezano: Fakultet hrvatskih studija podnio prijavu protiv ministrice Divjak


Brojni događaji doveli su do rasprave treba li Divjak napustiti svoje mjesto ministrice. Ipak od opoziva ništa – s 55 ruku za, 77 protiv te 1 suzdržanim zastupnikom.

Pitali smo studente što misle o donesenoj odluci.

Tonči, student novinarstva, kaže kako mu nije žao što je glasanje završilo na ovaj način s obzirom na to da Divjak smatra jedinom dobrom ministricom aktualne Vlade.

– Uostalom, Europska komisija je nedavno ministricu proglasila najboljom ministricom u našoj Vladi. Ona je jedina ministrica koja je nešto stvarno pokušala. Situacija se razvila kako se razvila, ali barem je pokušala. – rekao je.

Studentica Marija s FET-a otkrila nam je kako ne odobrava ovu odluku zato što smatra kako svatko tko ne radi svoj posao ili ne uspije u svojem naumu treba dati ili dobiti ostavku i tako sve dok se ne dođe do osobe koja je kadra raditi svoj posao.

Ivan, student agronomije, rekao nam je kako njemu ova odluka nije pretjerano važna zato što je on trenutno zadovoljan sa svojim pravima i statusom studenta. Kada bi mu prava bila narušena, kao nekima, tada bi reagirao. Podrška je studentima koji imaju čvrste argumente i stavove, no on je, kao što je prethodno i rekao, zadovoljan trenutnim stanjem.

FOTO: FOI