ŠTRAJK

Zbog postignutih dogovora od sutra redovna nastava; štrajk završen

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3b/Heiwa_elementary_school_18.jpg

Nakon 36 dana štrajk u obrazovanju je završio, potvrdili su to iz Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sindikati su postigli dogovor s Vladom te se u utorak nastavlja nastava u školama diljem Hrvatske.

Povećanje koeficijenata uspješno je dogovoreno – Vlada i Sindikati postigli su dogovor o prekidu štrajka. Povećanje koeficijenata odvit će se u tri etape.

Prvo povećanje bit će vidljivo već na plaći za prosinac koja se obračunava u siječnju te će koeficijent biti uvećan za 3%. Sljedeća etapa povećanja za 1% zakazana je za 1. lipnja iduće godine, dok će posljednje povećanje koeficijenta od 2% biti vidljivo na plaćama za siječanj 2021. godine

Kada je u pitanju nenastavno osoblje, dogovor je nešto drugačiji. Naime, oni će svoje povećanje dobiti kroz dodatke, a ne kroz koeficijent. Donesena je odluka da će štrajk biti plaćen, no nadoknada nastave ipak neće.

Komentari na članak

Vezani članci

Štrajk na PMF-u - Matematika

Štrajk prosvjetnih djelatnika

Na PMF-u se normalizirala situacija, nazire se kraj štrajka

S PMF-a javljaju da planiraju produžiti upise, i to kroz cijeli ovaj tjedan, kako nitko od studenata ne bi ostao zakinut zbog njihova štrajka.

SCZG dvorište

Sastanak u MZOS

Nema štrajka radnika Studentskog centra u Zagrebu!

Danas je održan sastanak u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta na kojemu su dogovoreni uvjeti za radnike Studentskog centra u Zagrebu.

Školski volonteri

Zagreb i Split

Studenti završnih godina i nezaposleni nastavnici, prijavite se u program „Školski volonteri“!

Mladi će u programu dobiti edukaciju i mogućnost volontiranja u školama na području Splita i Zagreba.

Konf

Izvještaj s konferencije

Hrvatski studentski zbor traži odgovore od političkih stranaka - kakvi su njihovi planovi za obrazovanje?

Konferencija se održala danas, 23. rujna, u 10 sati ispred Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu. Govornici na konferenciji bili su predsjednik HSZ-a Aleksandar Šušnjar, predsjednik Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH Karlo Kolesar i zamjenik predsjednika HSZ-a Petar Labrović, a na konferenciji je postavljeno 12 pitanja.

Zgrada

Ekonomski fakultet u Zagrebu

Održavanje seminara subotom izaziva nezadovoljstvo kod dijela studenata; oglasila se uprava

Na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu prisutan je manjak dvorana za održavanje seminara zbog čega dio grupa na nastavu stiže subotom. Uprava je navela razloge.