Tebe tražimo!

Želiš li pridonijeti radu najboljega portala za mlade u Hrvatskoj?

A tko ne bi? :P Pomogli smo velikom broju ljudi da steknu odličnu praksu te da se zaposle zahvaljujući volontiranju na Studentskom.hr. Kako biste se pridružili našoj ekipi i obavljali volontersku praksu na portalu, ne morate živjeti ili studirati u Zagrebu. Na portalu volontiraju studentice i studenti iz svih dijelova Hrvatske, a geografsku udaljenost uspješno premošćujemo pomoću društvenih mreža. Organizacijsku strukturu portala čini nekoliko timova (novinari, lektori, marketing, CM, PR, društvena suradnja, administratori, grafički dizajneri i HR), a kroz projekt je u gotovo četiri godine prošlo preko 350 studenata. Studentski.hr te zove da se pridružiš ovoj raznolikoj ekipi i obogatiš se novim znanjima i vještinama u području koje te zanima. 


Kako i na kojim pozicijama? Čitajte dalje!

 

Saznaj zašto je redakcija nositelj cijelog portala!

Naša redakcija sastoji se od uredništva i novinara koji su marljivi kao pčele. Pomoći ćemo ti u par rečenica otkriti jesi li stvoren/a za košnicu koja svakodnevno isporučuje svježe i provjerene vijesti studentima.

Očekujemo da si motivirana osoba koja drugima želi predočiti događaje u studentskom svijetu na zanimljiv i drugačiji način – staviti se u tuđe cipele i znati što drugu osobu zanima super je sposobnost. Želiš znati kako funkcionira studentski svijet mimo kava i izlazaka? Ili si upoznat s njime pa ćeš ga opisivati kao kolumnist? Već smo na pola puta da te uzmemo u tim!

Prije svega, očekujemo da voliš istraživati, pronjuškati informaciju iz više kuteva i donijeti svježi pogled na neku situaciju, posebice ako je ona važna studentska vijest ili zanimljivost.

Neke se vijesti stvaraju iz udobnosti tvoje stolice ili kreveta, ali ćeš često biti pravi istraživač koji kuca na vrata institucija i visi na telefonu. Ponekad ćemo te počastiti odlaskom na koncert ili u kazalište, a zauzvrat ćemo očekivati da preneseš ne samo nama, nego i čitateljima kakvi su bili tvoji dojmovi. Možda te ponekad pošaljemo na neku konferenciju gdje ćeš dobiti svoju akreditaciju ispijajući besplatnu kavu dok je ne nestane.

Jesi li se pronašao/la u nekim crtama? Odlično! Sljedeći je korak da nam se javiš jer te željno iščekujemo. Sve što trebaš je pronaći relevantne informacije o nekoj od studentskih aktualnosti i pretvoriti ih u vijest koja se može objaviti na portalu. Uz taj zadatak, napiši još jedan članak o temi koja ti je najdraža i pošalji nam uz svoj životopis na mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom “Želim biti novinar!”. Pomoću njih ćemo znati što očekivati od tebe i na čemu trebamo poraditi kako bismo izbrusili tvoje vještine i doveli te do zvijezda. Ako se pak prijavljuješ za kolumnista, pošalji nam jedan svoj tekst (uz CV) da vidimo kako ti ide. Prijave su produžene do 22. listopada 2017. u 23:59h. May the odds be ever in your favor! ;)