Tebe tražimo!

Želiš pridonijeti radu portala Studentski.hr i ostalih projekata udruge Studentski informativni kutak, pritom steći važno iskustvo, podebljati CV i dobro se zabaviti?

Znamo da želiš, čitaj dalje.

Tijekom pet godina postojanja kroz SIK je prošlo više od 500 ljudi. Svi su oni shvatili da diploma u ruci ne znači i posao te smo im pomogli da odrade praksu i steknu vrijedno iskustvo koje neće izgledati dobro samo u životopisu, već će biti primjenjivo u svemu čime se budu bavili u daljnjoj karijeri. Mnogi od njih, upravo zahvaljujući tom iskustvu, zaposlili su se i uspješno prenose svoja znanja novim generacijama kreirajući različite sadržaje.

Dobra je vijest da se pridružiti bilo kojem našem timu možeš i ako ne živiš u Zagrebu. U Udruzi volontiraju brojni studenti i studentice iz različitih dijelova Lijepe Naše, a geografske nam prepreke ne predstavljaju nikakav problem. Uspješno ih premošćujemo društvenim mrežama i team buildinzima.

Spreman/na si za odrađivanje volonterske prakse i stjecanje iskustva u jednom od brojnih timova? Odlično! Pročitaj što ti koji od njih nudi, pronađi idealan za sebe i riješi zadačiće. I…to je sve! Da, da, tako je lako. Baci se na rješavanje zadataka, što čekaš?

Saznaj zašto je redakcija nositelj cijelog portala!

Naša redakcija sastoji se od uredništva i novinara koji su marljivi kao pčele. Pomoći ćemo ti u par rečenica otkriti jesi li stvoren/a za košnicu koja svakodnevno isporučuje svježe i provjerene vijesti studentima.

Očekujemo da si motivirana osoba koja drugima želi predočiti događaje u studentskom svijetu na zanimljiv i drugačiji način – staviti se u tuđe cipele i znati što drugu osobu zanima odlična je sposobnost. Želiš znati kako funkcionira studentski svijet mimo kava i izlazaka? Već smo na pola puta da te uzmemo u tim!

Prije svega, očekujemo da voliš istraživati, pronjuškati informaciju iz više kutova i donijeti svježi pogled na neku situaciju, posebice ako je ona važna studentska vijest.

Neke se vijesti stvaraju iz udobnosti tvog stolca ili kreveta, bilo da su tvoj stolac i krevet u Zagrebu, Splitu ili nekom drugome gradu, ali često ćeš biti pravi istraživač koji kuca na vrata institucija i visi na telefonu. Ponekad ćemo te počastiti odlaskom na koncert ili u kazalište, a zauzvrat ćemo očekivati da svoje dojmove preneseš ne samo nama nego i čitateljima. Možda te ponekad pošaljemo na neku konferenciju gdje ćeš dobiti svoju akreditaciju i moći ispijati besplatnu kavu dok je ne nestane.

Jesi li se pronašao/la u nekim crtama? Odlično! Sljedeći je korak da nam se javiš jer te željno iščekujemo. Pokaži nam svoju motiviranost ispunjavanjem triju zadačića:

• Pronađi relevantne informacije o nekoj od studentskih aktualnosti te ih pretvori u vijest koja se može objaviti na portalu. Možda baš to bude tvoj prvi članak na portalu Studentski.hr.

• Pročačkaj malo po portalu, baci oko na članke, fotografije, dizajn, društvene mreže… Sve ono što ugledaš (ili ne ugledaš) – prokomentiraj. Pošalji nam dokument s 5 zamjerki pronađenom i 5 pohvala. Drugim riječima, iznesi nam svoje mišljenje o tome što dobro radimo, a što bismo mogli unaprijediti.

• Željeli bismo odmah znati nešto više o tebi i tvojem iskustvu pa nam pošalji i CV, u kojem ti srce formatu želi.

Čekamo tvoj e-mail s rješenjima i životopisom te naznakom Želim biti novinar! na adresi ljudski.resursi@studentski.hr. Prijave su otvorene do 21. listopada 2018. u 23:59 h.

Uroni u svijet društvenih mreža i postani naš community manager

Pogledaj svoj mobitel i prebroji aplikacije društvenih mreža. Jesi?

Dobro. Ako uz neizostavni Facebook i Instagram možeš nabrojati još poneku, zaintrigirao/la si nas.

Ne, ne tražimo da znaš sve o društvenim mrežama i da imaš „iskustva u izradi strategije i digitalnog nastupa brenda” i slične stvari koje ćeš čuti u agencijama i firmama jednog dana.

Sve to naučit ćeš kod nas! Bitno nam je samo da si pismen/a, da ti korištenje društvenih mreža nije bauk te da imaš prirodnu želju za istraživanjem i otkrivanjem novih digitalnih trendova, što znači da, iako možda nisi čuo/la za ViberPublic Chat, čitajući ovo, pronalaziš Studentski.hr tamo i postaješ naš follower. U tom slučaju – dobrodošao/la u CM tim Studentskog informativnog kutka!

Šalimo se. :P Ipak ćemo provesti rigoroznu provjeru tvoje želje za znanjem, tvoje motivacije za stjecanjem novih digitalnih vještina i tvoje kreativnosti. Dobro, možda ne toliko rigoroznu, koliko zabavnu (nama).

Što ti je činiti da postaneš community manager SIK-a i radiš na projektima poput portala Studentski.hr?

Pošalji nam rješenja ovih triju zadataka zajedno sa životopisom do 21. listopada 2018. u 23:59 h na mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Želim biti CM!, pridruži nam se, nauči koristiti razne social media management alate, razvijati komunikacijske planove i otkrij čarobni digitalni svijet.

Kampanje, analitika ili newsletter marketing – sve ovo možeš raditi u našem marketing timu!

Zanima te internet marketing? Odlično!

Marketing je toliko široko područje, da nam nije važno jesi li kreativac koji u trenu osmisli kako promovirati studentski event ili si osoba koja će paziti na detalje, analizirati brojke i brinuti se da imamo više klikova, lajkova i komentara. Za sve vas ima mjesta kod nas!

Naši marketingaši uključeni su u sve projekte u udruzi Studentski informativni kutak, pa ćeš imati prilike raditi na e-mail marketing kampanjama, osmišljavati i koordinirati pripremu promotivnih materijala, budno pratiti najnovije digitalne trendove i primjenjivati ih u našim marketinškim aktivnostima, a moći ćeš se i pohvaliti radom na ponajvećem portalu za studente u zemlji – Studentskom.hr.

Ne brini ako ne znaš što je CTR, reach ili impresija. Radom u marketing timu dobit ćeš priliku raditi s alatima poput Mail Chimpa, Google Analyticsa, saznat ćeš kako kreirati kontekstualne oglase, pratiti efikasnost kreiranog marketinškog sadržaja i izrađivati izvještaje, zajedno s timom razvijati kratkoročnu i dugoročnu marketinšku strategiju projekata u Udruzi, puniti dvorane (jer, hej, bez prave promocije ni jedan studentski događaj, konferencija ili studentsko natjecanje ne bi zaživjeli!) te razne druge zadatke. Osim dobre zabave, očekuju te i predavanja i radionice, mogućnost posjeta poznatim marketinškim agencijama te stjecanje iskustva koje ti može pomoći u pronalasku željene prakse, internshipa ili posla (dokazali brojni naši bivši i sadašnji članovi!).

Zanima te? Riješi par laganih zadataka za neku od pozicija u marketingu (tvoja rješenja dat će nam odgovor gdje nam se najbolje uklapaš).

Pošalji nam rješenja i životopis na naš mail ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Želim raditi u marketingu! do 21. listopada 2018. u 23:59 h i postani naš novi marketingaš.

Zanimaju te odnosi s javnošću? PRidruži nam se!

Smatraš da je studentski život puno više od knjiga i izlazaka, a pritom snažno vjeruješ u vrijednost volontiranja? Odlično, čitaj dalje!

Udruga Studentski informativni kutak već pet godina kroz svoj najveći projekt, portal Studentski.hr, na jednom mjestu okuplja sve najvažnije informacije za život studenata i mladih.

Iza nas je još nekoliko uspješnih projekata, među kojima i serije predavanja te konferencija, a vrijedni volonteri kuhaju nove ideje.

Tijekom godina usavršavali smo se i rasli, što je rezultiralo brojnim suradnjama i pokroviteljstvima diljem Hrvatske. Upravo zato kreiran je i PR tim. Proaktivna si osoba kojoj nije stran multitasking? Svi te poznaju kao organizacijskog genija?

Neovisno o tome imaš li iskustva u PR-u ili ga tek trebaš steći, mi te želimo u svom timu ako si komunikativna osoba spremna na naprezanje moždanih vijuga. Poznaješ pojmove priopćenja za medije, pokroviteljstva i sponzorstva, a ni event management nije ti stran? Komuniciraš kao veliki/a kad zatreba poslati službeni mail ili obaviti telefonski poziv? Ide ti pisanje PR tekstova po naputku za klijenta, a u kriznoj situaciji čuvaš hladnu glavu?

Onda je to to. Tražimo baš TEBE. No pravi PR-ovac dobro poznaje svoju organizaciju. Ako do sada nisi, vrijeme je da u potpunosti upoznaš udrugu Studentski informativni kutak. Baci se u istraživanje kako bi što bolje riješio/la nekoliko zadatka prije nego što se pridružiš svom novom radnom timu:

• Odaberi jedan od projekata udruge SIK (Studentski.hr, Maraton karijera i sl.) i na maksimalno . jednoj stranici opiši nam kako bi potencijalnim partnerima i sponzorima predstavio/la vrijednost naših projekata za studente i mlade. Tvoj prijedlog može biti event, prezentacija, serija članaka ili nešto sasvim drugo. Usudi se razmišljati izvan kutije i upotrijebi sve svoje kreativne vještine.

• Svoju ideju upotpuni priopćenjem ili pozivom za medije u njegovoj jednostavnoj klasičnoj formi (nova stranica dokumenta).

• Kao šlag na tortu, molimo te da svom prijedlogu dodaš poslovni e-mail namijenjen konkretnim partnerima ili sponzorima po tvom izboru (nova stranica dokumenta).

• Za kraj svojim zadacima priloži životopis i vidimo se na razgovoru.

Rješenja svojih zadataka pošalji na mail ljudski.resursi@studentski.hr do 21. listopada u 23:59 h s naznakom Želim biti PR-ovac!

Privuci nove ljude i pobrini se da starima bude lijepo – postani HR-ovac

Oduvijek sanjaš o svijetu HR-a? Pun si dobrih ideja, a ni kreativnost ti nije strana? Osoba si koja podiže raspoloženje u svakom društvu? Voliš tablice, vođenje evidencija i stvaranje to-do lista? Ako si potvrdno odgovorio na ova pitanja, na dobrom si mjestu jer baš tebe tražimo!

Riječ je o timu koji se brine o svim drugim timovima naše udruge, organizira nezaboravna druženja i planira svima nam korisne radionice.

Od tebe očekujemo da si proaktivna i organizirana osoba koja ima hrpu novih ideja i spremna ih je provesti u djelo. Zauzvrat ti nudimo da sva znanja stečena na fakultetu iskusiš u praksi kroz sudjelovanje u osmišljavanju plana za traženje novih suradnika, osmišljavanje i provođenje selekcijskog postupka, uvođenje novih suradnika u rad, ažuriranje i provođenje procesa evaluacije suradnika te organizaciju sastanaka i radionica.

Ako ti je ovo do sada zanimljivo i volio bi postati naš novi član HR tima, imamo za početak par zadataka za tebe. Uključi maštu, zamisli da radiš u udruzi Studentski informativni kutak te odgovori na sljedeća pitanja.

• Što bi učinio kako bi povećao motivaciju i radnu angažiranost među volonterima?

• Osmisli načine na koje bi poboljšao atmosferu i koheziju unutar pojedinog tima, ali nam napiši i kako postići da se članovi različitih timova bolje povežu. Imaj na umu da nam se volonteri nalaze diljem Hrvatske.

• Trebaju li postojati kazne i nagrade ovisno o (ne)izvršavanju zadataka? Iznesi svoje mišljenje i napiši par dobrih argumenata zašto (ne)trebaju postojati kazne/nagrade.

Dovoljno je da na svako pitanje odgovoriš s maksimalno jednom karticom teksta. Pošalji nam svoj životopis i motivacijsko pismo zajedno s odgovorima na naša pitanja na adresu ljudski.resursi@studentski.hr s naznakom Želim biti HR-ovac! do 21. listopada 2018 u 23:59 h.

P. S. Nije presudno da studiraš psihologiju, ali je svakako plus.