vijesti

Hrvatski studiji, naslovna 640x480

Nove optužbe

Fakultet hrvatskih studija podnio prijavu protiv ministrice Divjak

– Ministrici se stavlja na teret da u postupku reakreditacije Hrvatskih studija u razdoblju od 4. svibnja 2018. godine do 15. siječnja 2020. godine nije, nakon što je primila pozitivnu Akreditacijsku preporuku Agencije za znanost i visoko obrazovanje, izdala potvrdu o ispunjavanju uvjeta za obavljanje djelatnosti visokoga obrazovanja i znanstvene djelatnosti.  – stoji u priopćenju Fakulteta.

Ferragosto JAM, slika s balonima

Festival na Orahovačkom jezeru

Objavljen novi val imena ovogodišnjeg Ferragosto Jama

Novo izdanje festivala na Orahovačkom jezeru okupit će oko 70 glazbenih imena regije, što je najviše u povijesti festivala, a dosad su već najavljeni Repetitor, Overflow, Jonathan, Svemirko i ABOP.

Isto

Opremanje odjela KBC-a Split

Mladi Splićani okupljaju se na humanitarnoj gala večeri; prikupljaju donacije za odjel pedijatrije

Na gala večeri mladih prikupljaju se donacije za opremanje odjela pedijatrije KBC-a Split, a sudionike uz večeru i vrhunska vina očekuju i nastupi DJ Flexa i Ane Uršule Najev.

Apel za klimu hrvatskih znanstvenika

Reakcija na klimatsku krizu

500-tinjak hrvatskih znanstvenika traži sustavnu klimatsku akciju; apel su predali nadležnim institucijama

Dio hrvatskih znanstvenika reagira na „klimatsko izvanredno stanje” tako što od vladajućih traži donošenje i implementaciju ambicioznih politika s uporištem u znanstvenim istraživanjima, a nudi i svoju pomoć u suočavanju s ovom problematikom.

Djevojke, smijeh, druženje

Na današnji dan

Istraživanja pokazala: žene se češće smiju muškarcima nego obrnuto

Danas se smijte što više možete jer obilježavamo Svjetski dan smijeha!

Richard Nixon

Na današnji dan

Diplomirao je na Whittier Sveučilištu te na Dukeu, a zatim postao 37. predsjednik

Na današnji je dan rođen iskusni državnik koji je diplomirao na Whittier Sveučilištu u Kaliforniji te na Sveučilištu Duke. Njegovo je političko djelovanje započelo 1946. u Zastupničkom domu, kada postaje poznat zbog aktivnog sudjelovanja u Hladnom ratu i progona liberalno orijentiranih osoba koje je optužio za suradnju sa Sovjetima.

https://www.pinterest.com/pin/581245895642658440/

Na današnji dan

Prije točno tri godine osvojio je petu Zlatnu loptu, a želi ih 7

Cristiano Ronaldo svjetski je poznat sportaš koji je na današnji dan 2017. godine osvojio svoju petu zlatnu loptu koja je još jednom potvrdila njegov talent i upornost. Ovaj zgodni Portugalac najviše se proslavio igrajući za Real Madrid, ali 2018. zamijenio je taj klub za torinski Juventus.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/55/Maria_Montessori1913.jpg

Na današnji dan

Povodom obilježavanja dana osnutka prve Dječje kuće, hrvatska odgajateljica otkriva više o Montessori metodi

Dr. Maria Montessori 6. siječnja 1907. godine osnovala je prvu Dječju kuću s ciljem da pomogne djeci prepuštenoj ulici. Kasnije promatranjem djece i osluškivanjem njihovih potreba razvija i metodu Montessori. Ova metoda primjenjuje se i u hrvatskim vrtićima, o čemu nam je više otkrila anonimna odgajateljica.