vijesti

Ministarstvo kulture

Natječaj za 2020. godinu

Ministarstvo kulture osiguralo dva milijuna kuna za kulturni amaterizam; evo što će sve financirati

Ministarstvo kulture objavilo je natječaj za samostalne umjetnike, umjetničke organizacije, ustanove u kulturi, pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske. Videoigre, streamovi, književnost, kulturna baština, projekti koji funkcioniraju kao kritičko promišljanje načina komunikacije s umjetničkim djelima – sve dolazi u obzir za financiranje.

Glavni kolodvor i ljudi

Kulturne memorije

U ispitivanje mjere u kojoj grad Zagreb ispisuje živote svojih građana uključuje se i odjel Sveučilišta u Zadru

Projekt Centra za kulturu Trešnjevka i Odjela za etnologiju i antropologiju istraživat će različitu građu kako bi odgovorio na pitanje u kolikoj mjeri grad Zagreb, njegova svakodnevica, njegova arhitektura, parkovi, sve ono što zapravo uzimamo zdravo za gotovo, ispisuje živote svojih građana i koliko oni svojim djelovanjem i svojom svakodnevicom ispisuju sam grad.

Knjige

Uhvati ritam

U Mjesecu hrvatske knjige pregršt događanja u Knjižnici Filozofskog fakulteta

Uhvati ritam u Knjižnici program je koji Knjižnica FFOS-a organizira tijekom jednog tjedna u Mjesecu hrvatske knjige, a koji obuhvaća izložbu fotografija i pjesama, koncert, koncertno čitanje i pregršt drugih aktivnosti.

Križ, Vukovar

Obilježavanje obljetnice pada grada

Izvedba monodrame „Priče iz Vukovara” u Splitu i Zagrebu

Svi zainteresirani mogu pogledati monodramu „Priče iz Vukovara" koja je nastala prema istoimenom romanu Siniše Glavaševića. Izvedbu je moguće pogledati besplatno u Splitu, odnosno uz dobrovoljni prilog u Zagrebu.