vijesti

koferi

Osvrt Instituta za migracije i narodnosti

Paralelno s iseljavanjem stanovništva, Hrvatska bilježi brojne primjere useljavanja; IMIN objašnjava tko nam dolazi

– Novi fenomen, koji se iz godine u godinu bilježi u Hrvatskoj, svakako je porast useljavanja potomaka iseljenika druge, treće, četvrte i ine iseljeničke generacije. – ističe doc. dr. sc. Marina Perić Kaselj.

Projekt "Okolo"

Umjetnički projekt

„Okolo”: Preko 25 lokacija u centru Zagreba u novom ruhu

Skrivene ulice, zaboravljeni prolazi, krošnje zagrebačkih parkova i zakutci Gornjeg grada i ove godine postat će mjesta spontanih susreta prolaznika s umjetnošću. Različite lokacije u Zagrebu oživjet će i međunarodno poznati umjetnici iz Francuske, Španjolske i Australije.

Slikarstvo

Natječaj Arterarija

Pružena posebna prilika onima koji nisu uspjeli upisati Akademiju likovnih umjetnosti

Stručni tročlani žiri izabrat će po jedan rad od svakog tko se prijavi na ovaj javni poziv te će se njegov rad izložiti u okviru zajedničke izložbe koju Arterarij organizira u suradnji s Kućom za ljude i umjetnost Lauba u studenom 2019. godine.

Hrvatska zastava

Dan zajedništva, ponosa i sreće

Danas će hrvatske ulice ponovno preplaviti dresovi i kvadratići; evo i zašto

– Želja nam je da 16. srpnja građani obuku naše dresove na kvadratiće, kape i navijačke rekvizite i izađu na rive, ulice, trgove da se na taj način prisjetimo veličanstvenih dočeka Vatrenih koji su uistinu bili spektakularni. – ističe Silvije Šimac, član tima Organizatora bez granica.