LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vijesti / Svijet

Tragična nesreća u Škotskoj: Utopilo se dvoje studenata nakon pada s vodopada

Škotska vatrogasna i spašavateljska služba poslala je dva spasilačka čamca na rijeku i iste večeri pronašla njihova tijela.

Je li balkanski odgoj djece „po guzici” odgojno sredstvo ili zlostavljanje?

Mnogi roditelji nemaju dilema i vjeruju da je „malo batina“ opravdano odgojno sredstvo, što je i pokazalo UNICEF-ovo istraživanje u sklopu programa „Prve tri su najvažnije”, a koje kaže da će svaka druga osoba u Hrvatskoj udariti dijete.

Intervju s influencericom Ninom Skočak: od TikToka do EU parlamenta

Sa širokim radnim iskustvom u politici i aktivizmu te podrškom mladih profesionalaca, Nina se zalaže za politike mladih, zelenu Europu i ljudska prava. Što je njezina poruka mladima, donosimo u nastavku.

Biden oprašta ogromne dugove američkim studentima, a koliko duguju naši?

Već visoka školarina u Americi konstantno je u porastu, a kakvi su ti iznosi u usporedbi s cijenama u Europi i Hrvatskoj, donosimo u nastavku.

Europska agencija za sigurnost hrane poziva na plaćeni program pripravništva

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) nudi mladim profesionalcima iz cijelog svijeta priliku za plaćeno pripravništvo u internacionalnom okruženju u Italiji.

Apple upozorava korisnike diljem svijeta: Tko nas špijunira i kako se zaštititi?

Često su mete novinari, aktivisti, političari ili druge utjecajne osobe. Korisnicima iPhone-a donosimo popis savjeta kako se zaštititi od kibernetičkih prijetnji.

Dodir kao ključ za mentalno zdravlje?

Nova istraživanja s njemačkog Sveučilišta u Essenu pokazuju da češći dodir ima pozitivan utjecaj na mentalno zdravlje, smanjuje bol i anksioznost te pridonosi općoj dobrobiti.

Studenti u Puli mogu doznati sve o nadolazećim izborima za Europski parlament

Predstavnici Europskog parlamenta u Hrvatskoj organiziraju predstavljanje rada Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj te mogućnosti stažiranja za studente Sveučilišta u Puli.

Razvij karijeru uz višestruke inicijative Europske unije

Podržana od strane Europske unije, ova inicijativa obuhvaća različite programe i strategije kako bi se osiguralo da ljudi stječu nove vještine i primjenjuju ih u svojim profesionalnim i osobnim životima.

Istraživanje o primjeni AI-ja u obrazovanju: otvorena nova etička pitanja

Pojava umjetne inteligencije preoblikuje obrazovanje, predstavljajući stvarne prednosti, ali i neke velike opasnosti, od problema oko točnosti i plagijata, do održavanja integriteta.