LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ostani u formi

Stižu hladni dani, a nemate vremena za teretanu? Donosimo primjer savršenog treninga u udobnosti doma

Želite ostati u formi, ali odlazak u teretanu nije opcija? Trening u teretani možete zamijeniti kućnom varijantom!

Želite ostati u formi, ali odlazak u teretanu nije opcija? Trening u teretani možete zamijeniti kućnom varijantom!

Ljeto se bliži kraju, a samim time stiže hladno i kišno vrijeme. Aktivnosti na otvorenom i rekreacija bit će znatno smanjena i zato je pravo vrijeme za pronaći alternativu kako bi ostali u formi.

Ako vam teretana nije opcija ili jednostavno više preferirate trening u udobnosti doma, donosimo primjer treninga kojeg možete izvoditi bez fitness opreme i rekvizita.

Prije svega, najbitnije je osigurati adekvatan prostor. Za kvalitetan trening nisu nužni silni kvadratni metri, ali komfornost je svakako potrebna. Nakon tehničke pripreme, slijedi zagrijavanje i uvod u trening. Izuzetno je važno dobro zagrijati tijelo kako bi preventirali eventualne ozlijede i istegnuća. Zagrijavanje započnite od glave, preko ramena pa sve do nogu i stopala. Kružni pokreti glave, slijeganje ramenima, i popularni jumping jack odlično će poslužiti za zagrijavanje gornjeg dijela tijela. Nakon toga, zagrijte trup s laganim kružnim pokretima u predjelu kukova, prvo u jednu, a zatim u drugu stranu. Noge možete pripremiti kombinacijom niskog i visokog skipa.

Nakon što ste dobro zagrijali tijelo, kreće glavni dio treninga. U nastavku možete pronaći popis vježbi s kojima ćete uspješno ostati u formi, i to bez ikakve opreme! Naravno, vježbe i broj ponavljanja prilagodite sebi, odnosno vašem fizičkom stanju. Ako ste napredni vježbač, trening izvodite u nekoliko serija s pauzama.

Trening za ostanak u formi

1. Iskoraci - deset ponavljanja svaka noga, ukupno 20 po seriji
2. Klasični sklek (muški ili ženski, ovisno o sposobnostima) - 10 ponavljanja
3. Klasični čučanj - 12 ponavljanja
4. Plank (varijacije klasični, bočni, uspravni) - jedna minuta
5. Burpees (tzv. marinci) - 8 ponavljanja
6. Trbušnjaci - 12 ponavljanja
7. I za kraj kratko istezanje kako bi smanjili upalne procese

Trening je tu, što čekaš? Pokreni se!
 

FOTO: PIXABAY.COM