LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
znanstvenici (33)

Tragovi koronavirusa ipak pronađeni i u ejakulatu nekolicine muškaraca

Kineski znanstvenici testirali su ejakulate 38 muškaraca, među kojima su kod njih 16% pronađeni tragovi virusa.

U suradnji s riječkim profesorima određena sekvenca genoma virusa uzročnika bolesti COVID-19

Interdisciplinarni tim hrvatskih znanstvenika svojim određivanjem sekvence genoma virusa uzročnika bolesti COVID-19 omogućio je da Hrvatska bude uz bok znanstveno razvijenim državama poput SAD-a, Japana, Italije.

Raspisan natječaj za financiranje projekata hrvatskih i njemačkih znanstvenika; prijaviti se mogu i studenti

U tijeku je natječaj za projekt koji financiraju Hrvatska i Njemačka, a kojim se potiče suradnja hrvatskih i njemačkih znanstvenika te zajednički rad na projektima.

Najboljim mladim znanstvenicima dunavske regije 1200 eura

Mladi znanstvenici dunavske regije imaju priliku osvojiti novčanu nagradu od 1200 eura. Prijedlozi kandidata trebaju biti poslani najkasnije do 17. travnja, a prijave najkasnije do 24. travnja.

HERItage Conference 2020 okupit će vrhunske znanstvenike iz čitave Europe

Sveučilište u Rijeci organizira značajnu međunarodnu konferenciju koja će okupiti predstavnike Vlade Republike Hrvatske, Europske komisije, kulturnih i kreativnih industrija te znanstvenike među kojima su jedan od vodećih europskih filozofa, arhitekt uključen u obnovu katedrale Notre Dame te vodeća europska znanstvenica za područje umjetne inteligencije i robotike.

Hrvatski znanstvenici poručuju da njihov apel za sustavnu klimatsku akciju institucije – ignoriraju

Donosimo u cijelosti priopćenje s potpisom znanstvenika RH za klimu, u kojem oni optužuju hrvatske institucije za neozbiljnost po pitanjima klimatske krize.

500-tinjak hrvatskih znanstvenika traži sustavnu klimatsku akciju; apel su predali nadležnim institucijama

Dio hrvatskih znanstvenika reagira na „klimatsko izvanredno stanje” tako što od vladajućih traži donošenje i implementaciju ambicioznih politika s uporištem u znanstvenim istraživanjima, a nudi i svoju pomoć u suočavanju s ovom problematikom.

Održana svečana dodjela državnih nagrada za znanost za prošlu godinu

Početkom tjedna Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je hrvatske znanstvenike i akademike za životno djelo, za znanost, za popularizaciju i promidžbu znanosti te za znanstvene novake.

Profesorica Filozofskog fakulteta u Zagrebu osvojila Znanstveni oskar

Dr. sc. Jasenka Gudelj i njezin tim izabrani su za financiranje projekta kojim će istražiti arhitektonsku kulturu na istočnom djelu Jadrana. Za taj petogodišnji projekt dodijeljena su im dva milijuna eura. Naime, Gudelj je prva hrvatska znanstvenica u svome području čije će istraživanje financirati Europsko znanstveno vijeće.

Sveučilište u Zagrebu domaćin 16. Ljetne škole Podunavske rektorske konferencije

Znanstvenici s nekoliko sveučilišta iz regije na Sveučiluštu u Zagrebu održat će predavanja mladim znanstvenicima zainteresiranima za Podunavlje.