LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Deutscher Akademischer Austauschdienst – DAAD

Njemačka služba za akademsku razmjenu nudi različite stipendije za studij, istraživanje i ljetne tečajeve

DAAD tim u Hrvatskoj organizira tri informativne sesije, tijekom kojih će zainteresirani saznati sve što trebaju o programima stipendiranja i studija u Njemačkoj.

DAAD tim u Hrvatskoj organizira tri informativne sesije, tijekom kojih će zainteresirani saznati sve što trebaju o programima stipendiranja i studija u Njemačkoj.

Njemačka služba za akademsku razmjenu – DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst) je najveća njemačka organizacija za stipendiranje u domeni međunarodne suradnje s fakultetima. DAAD svake godine nudi brojne stipendije za strane studente i znanstvenike koji žele studirati ili istraživati u Njemačkoj. Ovog listopada otvoreni su natječaji za različite stipendije, uključujući programe za studij i istraživanje, kao i ljetne tečajeve.

DAAD tim u Hrvatskoj organizira tri informativne sesije 24. listopada 2024. godine, tijekom kojih će zainteresirani saznati sve što trebaju o programima stipendiranja i studija u Njemačkoj. Sve tri sesije održat će se na engleskom jeziku i uključivat će otvorenu sekciju za pitanja i odgovore.

Prva sesija, koja počinje u 17 sati, fokusira se na doktorski studij i istraživačke mogućnosti, a namijenjena je onima koji žele doktorirati ili sudjelovati u istraživačkim projektima u Njemačkoj. Tijekom ovog sastanka, održanog na engleskom jeziku, sudionici će imati priliku postaviti pitanja o dostupnim istraživačkim stipendijama, pronaći informacije o doktorskim programima i istraživačkim grupama, kao i saznati o mogućnostima financiranja. Link za prijavu se nalazi ovdje.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci



U 18 sati održat će se druga sesija koja je namijenjena onima koji žele saznati više o mogućnostima studiranja na njemačkim sveučilištima. Sudionici će dobiti informacije o studijskim programima i sveučilištima, kao i o stipendijama koje DAAD nudi za studij u Njemačkoj. Link za prijavu se nalazi ovdje.

Treća i posljednja sesija, zakazana za 19 sati, posvećena je ljetnim tečajevima njemačkog jezika. Oni koji su zainteresirani za pohađanje ljetne škole u Njemačkoj i učenje jezika mogu saznati više o različitim tečajevima i financijskim opcijama dostupnima putem DAAD-a. Link za prijavu se nalazi ovdje.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente



DAAD također organizira online radionicu o pisanju motivacijskog pisma, koja će se održati 14. studenoga od 17 do 19 sati. Motivacijsko pismo ključan je dio prijave za stipendije i može značajno utjecati na ishod prijave. Na radionici će biti riječi o tome kako napisati uvjerljivo pismo i izbjeći najčešće pogreške. Link za prijavu se nalazi ovdje.

Za sve dodatne informacije i prijavu na ove događaje, zainteresirani se mogu obratiti putem e-pošte na nadine.vollstaedt@daad-lektorat.de ili posjetiti DAAD-ove profile na društvenim mrežama Instagram i Facebook, kao i bazu podataka na njihovoj službenoj stranici.
IZVOR: NJEMAČKA SLUŽBA ZA AKADEMSKU RAZMJENU - DAAD
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA