LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
zapošljavanje (129)

Do studentskog posla u manjim gradovima možete doći sasvim lako – kažu u studentskim servisima

Kontaktirali smo studentske servise iz različitih dijelova Hrvatske te provjerili koji su to sektori najtraženiji, koliko je teško doći do studentskoga posla te koliko je zaposlenih studenata zabilježeno protekle godine.

Fora je raditi u Ini, a sad imaš priliku – u tijeku su prijave za Growww

Ako želiš započeti svoju karijeru uz stimulativne uvjete, odličnu podršku i razne mogućnosti razvoja, ali i najbolje kolege od kojih je gotovo 700 karijeru započelo kao pripravnici, INA te čeka!

Dodijeljeno gotovo 100 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse studenata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja uz pomoć europskih fondova dodijelilo je ugovore o financijskoj potpori programa za unaprjeđenje stručne prakse hrvatskih studenata.

Čak 64,2% mladih nije upoznato s mjerama samozapošljavanja

Voditeljica projekta Kompas naglasila je kako je problem nezaposlenosti mladih jedan od gorućih problema u Hrvatskoj te je predstavila rezultate provedenog istraživanja prema kojima 48% mladih nije upoznato ili je slabo upoznato s mjerama zapošljavanja, a s mjerama samozapošljavanja nije upoznato čak 64,2% mladih.

Poslodavci otkrivaju koje su posljedice ako lažete u životopisu, a studenti iskustva s intervjua za posao

Kandidati sa zdravim samopouzdanjem i iskrenom željom za radom na sebi i daljnjem usavršavanju su dugoročno najbolji odabir za kompaniju (najčešće bolji od vrlo iskusnog kandidata bez motivacije). - ističu poslodavci.

Zaposleni studenti objašnjavaju zašto rade, a nezaposleni zašto se nisu zaposlili i što im je najteže financirati

- Studij koji sam odabrao zahtijeva jako puno rada i posvećenosti. Uz svakodnevna predavanja i laboratorijske vježbe, moram se pripremiti za svako predavanje te zbog toga vremenski nisam u mogućnosti raditi. - jedan je od komentara koje smo dobili od studenata.

Profesori i studenti predstavljaju iskustvo studiranja na FFZG-u i zapošljivost nakon diplome

Bilo da ste maturant pred kojim je odabir fakulteta ili ste samo znatiželjni – posjetite Filozofski fakultet 28. veljače jer ćete tada čuti pregršt informacija o studiranju ondje i o budućnosti koja čeka njegove studente po završetku obrazovanja.

Na Sveučilištu u Zagrebu otvara se pitanje studiranja i zapošljavanja osoba s invaliditetom

– Cilj je skupa pridonijeti osvještavanju javnosti i društva o položaju osoba s invaliditetom u sustavu visokoga obrazovanja te senzibilizirati i potaknuti sve dionike društva na sustavnu brigu i razvoj sustava podrške pri njihovom zapošljavanju. – poručuju sa Sveučilišta.

Perspektiva u stečaju: pogledajte što su o zapošljavanju mladih rekli donositelji odluka

Božo Petrov, Marko Burčul, Luka Zrinski i Ivan Vidiš slažu se da se Hrvatska treba suočiti s budućnošću koja donosi velike promjene na tržištu rada zbog razvoja tehnologije. Evo što su još rekli!

Mladi stručnjaci podijelili savjete za pronalaženje informacija o zapošljavanju, aktivizmu i mobilnosti

Lucija Kundid, Ana Gakić, Marin Boban i Petra Kozjak na CERM-ovu su okruglom stolu istaknuli glavnu problematiku unutar područja zapošljavanja, mobilnosti i aktivnog sudjelovanja u društvu, a prisutnima su udijelili savjete kako pronaći relevantne informacije o njima.