LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Work and Travel (25)

Pravo je vrijeme za razmišljanje o studentskom odlasku u Ameriku – u bilo kojem obliku!

Evo zašto biste baš sada trebali razmišljati o posjetu ovoj destinaciji.

Hrvatski građani od danas mogu u SAD bez vize

Hrvatsko članstvo u tzv. Programu izuzeća od viza (VWP) važan je korak u daljnjem učvršćivanju ekonomske i sigurnosne suradnje dviju zemalja, poručuju iz veleposlanstva.

Informirajte se o mogućnostima stjecanja radnog iskustva u SAD-u i obrazovanja u inozemstvu

Sudjelovanje na informativnim konzultacijama s obrazovnim savjetnicima u potpunosti je besplatno.

Razgovarali smo s agencijama i studentima o ovogodišnjem W&T programu – evo što trebate znati

Troje studenata i tri agencije detaljno su nam opisale kako su tekle prijave za ovogodišnji Work and Travel program u SAD-u, što se izmijenilo u odnosu na prethodne godine i što je predstavljalo najveći problem.

Kolaps Work and Travel programa zbog korone – perspektiva studenata i agencija

Provjerili smo koji je konačni rasplet ovogodišnjeg Work and Travel programa iz perspektive studenata koji su trebali ići u SAD ovo ljeto, ali i agencija koje organiziraju program.

Sve što morate znati o Work&Travelu nalazi se u vodiču koji ćete pročitati za nekoliko minuta

Razgovarali smo sa Sarom Peranić koja stoji iza bloga Sluša-Lica. Ona je, naime, napravila vodič za Work&Travel kako bi pomogla svima onima koji razmišljaju o tom programu.

Priča studentice koja se tijekom programa Work & Travel zaljubila, a potom u SAD-u i udala

Jelena Duvančić studentica je Filozofskog fakulteta u Osijeku koja je dva puta sudjelovala na Work and Travel programu. Osim što je radila dva posla, na kojima je bila promaknuta, obišla je mnogo svjetskih destinacija i upoznala mnogo ljudi, među kojima je i njezin suprug.

Work and Travel: Savjeti za odabir poslodavca

Nakon prijave za program Work and Travel slijedi onaj malo teži dio – odabir poslodavca. Premda nam se ovaj korak u tom trenutku nije činio izrazito važnim, ispostavilo se da je zapravo ključan.

Izvrsna vijest za buduće polaznike Work&Travel programa; moguće ukidanje vize za SAD

Putna isprava viza, izdana od države čije državljanstvo ima putnik, potrebna je svakom hrvatskom studentu koji želi ući u Sjedinjene Američke Države. No, kako stvari stoje, uskoro bi se mogla ukinuti.

„10 000 milja Amerikom” – prva knjiga o iskustvima s Work and Travel programa

Ivan Bertok magistar je edukacije fizike i informatike te je nedavno u Đakovu promovirao svoju prvu knjigu naslova „10 000 milja Amerikom”. U djelu opisuje svoja iskustva s putovanja Amerikom u sklopu Work and Travel programa, i to s ciljem poticanja studenata da se odvaže na takav korak.