LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
studiranje (149)

Doznajemo što su PMF i Fakultet hrvatskih studija učinili za studente tijekom korone

Studiranje za vrijeme koronakrize donijelo je izmjene u načinu studiranja kojima se studenti nisu nadali ni u najluđim snovima. Ipak, neki su fakulteti odlučili šokove ublažiti odlukama koje su studentima išle u korist, a neki su od njih PMF i Fakultet hrvatskih studija.

Dodatni rokovi, treći upis predmeta – otkrivamo kako će koji fakultet pomoći studentima

Istražili smo koje su odluke fakulteti Sveučilišta u Zagrebu donijeli kako bi pomogli studentima oko trenutnog studija, ali i njegova nastavka tijekom pandemije koronavirusa.

Zagrebački fakultet studentima zbog korone odobrio treći upis kolegija

Na FSB-u je omogućen treći upis kolegija, što će sigurno određenom dijelu studenata značiti puno nakon izazovnog ljetnog semestra u tekućoj akademskoj godini.

Studenti o organizaciji nastave: „Mislim da je mješoviti model najbolje rješenje ove situacije”

Prokomentirali smo sa studentima donesene preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja te su nam iznijeli svoje zanimljive i vrlo održive modele održavanja nastave za zimski semestar 2020/2021. godine.

INTERVJU: Studiranje prije 30 godina – idila o kojoj nam pričaju stariji ili kaos bez Interneta?

Od nekadašnjeg studenta saznajemo kako je to bilo studirati 80-ih godina u Zagrebu, kakva je bila ponuda u menzama te kako su studenti uopće funckionirali bez Interneta.

Za lakši studentski život: najbolje besplatne aplikacije za organizaciju vremena

Uz svakodnevne studentske obaveze, predavanja i ispite, svakom je studentu potreban neki oblik organizacije. Pripremili smo vam popis pet besplatnih aplikacija za upravljanje vremenom i praćenje nadolazećih obaveza koje će vam pomoći kako u studentskom tako i u svakodnevnom životu.

Studenti Pravnog fakulteta: „Uprava Fakulteta ne nudi rješenje, već samo ignoriranje na goruću problematiku”

Studenti splitskog Pravnog fakulteta ponovno su nam se obratili nezadovoljni postupcima svojeg Fakulteta.

Studenti o nadolazećim rokovima: „Pokušavam ne razmišljati o ispitu dok sam na odmoru”

Razgovarali smo s trojicom studenata o nadolazećim ispitnim rokovima, pitali smo ih kako su proveli ljeto, ali i kako se pripremaju za ispite koji dolaze.

Studenti se sve više školuju za jedriličare i skipere – imaju odličnu opremu i smještaj

Posljednje dvije godine zabilježen je povećan interes studenata za odabir smjerova poput jedriličara i skipera, a ove je godine smjer jedrenja upisalo 110 studenata.

Već sada potpuno online možete dobiti potvrdu o statusu studenta za sljedeću godinu!

Za akademsku godinu 2020/2021. već je preuzeto 1555 potvrda sveukupno od 1. srpnja kada je omogućeno podizanje potvrde za iduću akademsku godinu.