LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRETRAGA PO KLJUČNOJ RIJEČI:
Prijatelji životinja (40)

Diljem Hrvatske osvanuli plakati „Psi i mačke ne znaju zbrajati, ali znaju množiti se”; evo o čemu se radi

– U Hrvatskoj djeluje više od 30 skloništa za životinje i velik broj udruga za zaštitu životinja koje zbrinjavaju napuštene životinje. Svi imaju isti problem: zbog izostanka kastracije nastaje golem broj štenaca i mačića koje napuštaju neodgovorni skrbnici.

Na Trgu bana Jelačića pojavila se atraktivna VegeEDU instalacija

– Želimo ovaj petak i subotu do 20 sati u središtu Zagreba ponuditi atraktivnu izložbu na 15 edukativnih panoa na dvometarskim stupovima. Vidimo da se građani sa zanimanjem informiraju i čitaju o pravima životinja i veganstvu. – poručuju Prijatelji životinja.

Na zagrebačkom trgu čeka vas nešto novo i drugačije – proslava dana biljnih mlijeka

Udruga Prijatelji životinja sutra, 22. kolovoza 2020. godine, organizira zanimljiv gastronomski događaj povodom Svjetskog dana biljnih mlijeka.

Prijatelji životinja dizajnirali ploče kojima potiču na poštivanje stanovnika mora

Udruga Prijatelji životinja i ove godine u sklopu kampanje Poštujmo naše more poziva na obraćanje pažnje na životinje u moru te na sprečavanje pecanja na plažama.

Na udomljavanje životinja pozivaju vas Ingrid i Luka – par koji je spojila emisija „Brak na prvu”

– Rastanci, putovanja, selidbe, odlasci na skijanja ili na more ne smiju biti nikome izgovor za odbacivanje životinja. One nisu predmeti, već prekrasna bića koja daju poseban smisao našim životima i s kojima možemo doživjeti mnogo radosti – zaključuju Ingrid i Luka.

Ususret Danu biljnih burgera prenosimo recept pobjedničkog s kulinarskog izazova

Biljni burgeri preplavljuju svijet i, polako, ali sigurno, postaju redovitom ponudom svih restorana, kažu iz udruge Prijatelji životinja te šalju recept za Gospodina Bijelića – pobjednika u njihovu 2. Veganskom kulinarskom izazovu.

Prijatelji životinja pripremili edukativni kviz o veganstvu jer, kažu, obrazovni sustav ne pruža ni osnovne informacije

Prijatelji životinja pripremili su kviz o veganstvu s 30 pitanja, a tom prigodom i poručili da bi veganski pokret trebao imati značajnije mjesto u obrazovnom školskom programu.

Prijatelji životinja: Biljnom prehranom možemo za 73% smanjiti naš ugljični otisak

Ususret izlaganju koje organiziraju povodom Dana planeta Zemlje, prijatelji životinja poručuju da se uklanjanjem mesa, mliječnih proizvoda i jaja iz prehrane za čak 73% može smanjiti naš ugljični otisak.

Ostani doma: u tijeku su prijave za Vege izazov

– Ove godine broj prijava na Vege izazov učetverostručen je, što samo govori koliko su ljudi razboritiji i svjesniji promjena koje nam se događaju, a na koje itekako možemo utjecati. – ističu Prijatelji životinja.

Dok obitelji odlaze na skijanje, skloništa postaju sve krcatija napuštenim ljubimcima

Prijatelji za zaštitu životinja i Mreža za zaštitu životinja upozoravaju građane da ne napuštaju svoje kućne ljubimce zbog odlaska na skijanje ili iz drugih razloga.