LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VAŽNOST PRAVILNE EDUKACIJE

Dan životinja - Edukativni program na Bundeku

Za pse koji su napali ljude ili druge pse, inspektor će naložiti provjeru socijalizacije

Za pse koji su napali ljude ili druge pse, inspektor će naložiti provjeru socijalizacije

U zadnjih nekoliko tjedana sve češće možemo čuti o napadima pasa na ljude. U zadnjih desetak dana dogodila su se tri napada u zagrebačkom kvartu Vrapče, od čega su dva napada na djecu. Psa se treba socijalizirati i odgojiti u najranijoj dobi, da ne dođe do posljedica. Vlasnik mora opasnog psa držati u prostoru (zatvoreni kavez) ili objektu primjerene veličine iz kojeg ne može pobjeći, a za pse koji su napali ljude ili druge pse, inspektor će naložiti provjeru socijalizacije. 

Sa psom se uvijek treba ponašati odgovorno i postupati humano, jer u protivnom pas svoj bijes utroši na napadanje ljudi. Važno je i odabrati psa prema vlastitom stilu života, pasminu koja će vama najviše odgovarati. U edukaciju koju je najbolje započeti nakon 2. ili 3. mjeseca života treba ubaciti i nagrade za psa kada usvoji ono što ga učite. Za pseće raspoloženje i samopouzdanje nema ništa bolje od pohvale i nagrade. Edukacija psa ne uči ga trikovima ili vještinama, to radi dresura, a edukacija ga uči boljoj komunikaciji s vlasnikom. 

Povodom Međunarodnog dana životinja prigodni edukativni program u organizaciji Grada Zagreba, Skloništa za nezbrinute životinje i udruge Prijatelji životinja održat će se 8. listopada 2022. godine u parku uz jezero Bundek. Građane od 10 do 16 sati očekuju razne edukacije o odgovornoj brizi za kućne ljubimce te odnosu o životinjama. 

FOTO: PIXABAY